XRP günlük yeni hesap sayısı sert çakıldı! Fiyat nasıl etkilenecek? Bu düşüşün sebebi ne?
XRP günlük yeni hesap sayısı sert çakıldı! Fiyat nasıl etkilenecek? Bu düşüşün sebebi ne?

XRP günlük yeni hesap sayısı sert çakıldı! Fiyat nasıl etkilenecek? Bu düşüşün sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP defterindeki günlük yeni hesap aktivasyonlarının sayısı, 12 Aralık’taki Flare Networks airdrop’una gösterilen yatırımcı ilgisi nedeniyle kasım ayının ikinci yarısında sürekli bir artış gördü.

24 Kasım’da yeni XRP adresleri zirve yaptı

XRPScan.com’a göre, 24 Kasım tarihi, 2017/2018 boğa sezonundan bu yana XRP defterinde en yüksek sayıda günlük yeni hesap aktivasyonu görülen gün oldu. Zira o gün XRP defterinde toplam 8.068 yeni hesap etkinleştirildi.

Bu zirveden bu yana, XRP defterindeki yeni hesap aktivasyonlarının sayısı bugün oluşturulan 1.326 hesapla kademeli bir düşüş gördü. İki haftalık bir dönemde %83,5’lik bir düşüş söz konusu.

Yukarıdaki grafik, Aralık 2017’den bu yana etkinleştirilen yeni hesapların sayısının bir temsilini sunuyor.

24 Kasım aynı zamanda XRP’nin 0,80 dolarlık zirveye ulaştığı gündü. O zamandan beri, Ripple fiyatı bir gerileme yaşadı ve 0,60 dolar  civarında durdu. Kasım ayında XRP fiyatındaki ani artış ve sonrasında yaşanan durgunluk, Ripple defterindeki günlük hesap aktivasyonlarının sayısına bağlanabilir.

Aralık 2017’deki XRP/USDT grafiğine bakıldığında, yukarıda paylaşılan günlük yeni hesap aktivasyonuna benzer bir grafik ortaya koyduğu görülüyor. Bu gerçeği daha da net göstermek için benzer bir dönemi kapsayan günlük XRP/USDT grafiğine bakılabilir:

Ripple fiyatı nasıl etkilenecek?

Aralık 2017’den bu yana günlük XRP/USDT grafiğine bakıldığında ise, XRP fiyatının günlük yeni hesap aktivasyonlarının sayısıyla çok bağlantılı olduğu gözlemlenebiliyor. Bu nedenle günlük yeni hesapların sayısı düşmeye devam ederse XRP fiyatının 0,60 dolarlık mevcut desteğin altına düşme ihtimali yüksek görünüyor.

Ayrıca XRP’nin sert bir şekilde yükselme ve ardından uzun süreli bir düzeltme ile konsolidasyon alışkanlığına sahip olduğu unutulmamalı. Mevcut düşüş trendi ve fiyat durgunluğu Flare Network’ün airdrop tarihinden sonra da devam ederse Ripple büyük olasılıkla 0,50 ve hatta 0,30 dolar civarındaki makro destek bölgelerine geri dönebilir.

Tüm altcoin analizlerinde olduğu gibi, trader ve yatırımcılara ek araştırma yapmaları ve Bitcoin tarafından dalgalanmayı artırabilecek ani hareketlere dikkat etmeleri öneriliyor.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin