featured

XRP fiyatı, düzeltme çağrılarına meydan okuyor: Temmuz ayında XRP 1 dolar olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP fiyatı, 24 saat içinde elde ettiği yüzde 1,5’lik kazançla her şeye rağmen dimdik ayakta duruyor. Salı günü 0,49 dolardan işlem gören sınır ötesi para havalesi tokenı, yaklaşık 26 milyar dolarlık piyasa değeriyle 886 milyon dolarlık işlem hacmi kaydetti.

Yakın zamanda 0,52 doların üzerinde gerçekleşen bir toparlanma girişimi, 0,52 dolarlık direncin üzerine çıkmayı başardı ancak anlık olarak ivme kaybetmeye başladı. Analistler, XRP’nin taze likiditeyi almasına olanak tanıyacak uzun bir geri çekilme çağrısında bulunsa da boğalar kontrollerini kaybetme konusunda kararlı.

Bununla birlikte XRP fiyatı 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (kırmızı) tarafından sağlanan desteği koruyor ve 0,48 dolarlık acil alıcı tıkanıklık alanından bahsetmiyor. Yukarı yönde, yükseliş trendini doğrulamak ve piyasadaki ayılara 1 dolara bağlı bir yükseliş trendine karşı bahis oynamanın anlamsız olduğunu kanıtlamak için sürekli bir kırılma ve 0,5 doların üzerinde tutma gerekiyor.

XRP boğaları yerinde kalırken kazançlar 0,5 doların üzerini işaret ediyor!

XRP fiyatı, haziran ayı başlarında 0,55 dolar civarındaki yüksek seviyelerden gelen keskin reddin ardından resme giren bir boğa bayrağı formasyonu kırılmasının eşiğinde. İlk destek, 200 günlük EMA (mor) tarafından vurgulandığı gibi boğaları pozisyonlarında kalmaya teşvik etti.

Yatırımcılar daha fazla XRP satın almak için geri çekilmeden faydalanırken uluslararası para havalesi tokenini kademeli olarak yükselterek aradaki farkı 0,5 dolarda kapattı. Bununla birlikte XRP, onaylanması hâlinde XRP’yi 0,56 dolara gönderebilecek olan boğa bayrağı formasyonunun oluşumuna çoktan yakalanmıştı.

XRP

Boğa bayrağı formasyonu piyasada güçlü bir yükseliş trendine işaret eder. Yatırımcılar bayrak direğini bir alım baskısı dalgası ve ardından bir konsolidasyon dönemi olarak görür. Yatırımcılar bayrağın üst sınırının üzerinde bir kırılma bekler ve buna göre alım emirleri verir.

Uygun şekilde gerçekleştirilirse ve piyasa koşulları normal şekilde yanıt verirse yatırımcılar yükseliş momentumunun devamından kâr etmeyi ve sonraki dalgaları 0,56 dolar ve 1 dolara çıkarmayı hedefliyor. Yatırımcıların kısa vadeli spekülasyonlar için XRP satın almadan önce göz önünde bulundurmak isteyebileceği bazı ipuçları, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesinden gelen satın alma sinyalidir.

XRP satın almak için böyle bir çağrı, mavi renkli MACD çizgisinin kırmızı renkli sinyal çizgisinin üzerinden geçmesiyle ortaya çıkacaktır. Bu, XRP’nin arkasındaki ivmenin arttığını ve yükselişin kırılmasının en olası sonuç olduğunu gösteriyor.

Citigroup, Ripple ortaklık beklentileri iyimserliği arttırıyor!

XRP, 1 doları hedefleyen kazançların önünü açmak için 0,5 ve 0,56 dolarlık dirençleri aşağı çekme çabalarını ikiye katlamaya çalışırken büyük bir banka olan Citigroup, Ripple’ın yılın başlarında 250 milyon dolara satın aldığı bir firmayla olan ortaklığını yeniden değerlendiriyor.

XRP

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Citigroup, İsviçre merkezli fintech şirketi Metaco ile bağlarını koparabilir. Raporda bankanın Ripple’dan uzaklaşıp uzaklaşmadığı belirtilmedi.

Ripple, Aralık 2020’den bu yana altcoini yatırımcılara kayıtsız bir menkul kıymet olarak sattığı iddiasıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bir davayla mücadele ediyor. Öte yandan Metaco, şirketlerin geleneksel varlıkları blok zincirinde temsil etmelerine yardımcı olmak için varlık tokenleştirme hizmetleri sağlamaya odaklanıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin