Xrp fiyat, xrp fiyatı, xrp fiyat analizi, xrp 1 dolar

XRP fiyat tahmini: SEC davası sonrasında 1 dolar olabilir mi? Ripple, Kolombiya’da merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çabalarını artırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  En önemli uluslararası para transferi protokolünün yerel tokeni olan XRP fiyatı, son 24 saatte %1 artışla ve hafifçe 0,48 doların üzerinde işlem görüyor. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba günü faiz artırımlarına ara verileceğini duyurmasıyla ortaya çıkan satış baskısı sonrasında piyasada boğa dalgası yaşanmaktadır.

Piyasa değeri 25 milyar doları aşan altıncı en büyük kripto para, son 24 saatte 1,1 milyar doların üzerinde işlem hacmi görmüştür. Bu boğa görünümü sadece XRP’ye özgü değildir; Bitcoin (BTC) %2,7 artarak 25.591 dolara yükselirken, en büyük akıllı sözleşme jetonu olan Ether ise %2 artışla Cuma günü 1.673 dolardan işlem görmektedir.

Daha sonra göreceğimiz gibi, XRP fiyatı henüz tehlikeden uzak değil. Boğalar, yükseliş trendini sürdürmekte zorlandıkları görünmektedir. Ve yine de, ayı baskılarından kurtulmak ve 1 dolara doğru kesin çıkışa odaklanabilmek için direnci 0,5 dolar seviyesinin üzerine çıkarmalıdırlar.

XRP Fiyatı ne olacak?

Kolombiya Merkez Bankası, Ripple’ın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) destekli ödeme ağlarına yönelik çözümlerine dair araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peersyst Technology’nin en son duyurusuna göre, Kolombiya Merkez Bankası, “Ripple CBDC Platformu kullanarak bir (ödeme) çözümünün potansiyel verimliliklerini değerlendirmeye” hazır.

Bu girişim, merkez bankası, Ripple, Peersyst Technology (bir yazılım geliştirici) ve MinTIC’in katkılarıyla gerçekleştirilecektir.

https://twitter.com/Peersyst/status/1669314979420413952

Biraz daha detaylandırmak gerekirse, Merkez Bankası, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MinTIC) ile işbirliği yaparak Ripple CBDC Platformu’nun usta bir şekilde kullanılmasıyla sofistike ödeme altyapısını geliştirecek kullanım senaryolarının öncülüğünü yapmayı planlıyor.

Bu girişim, temel olarak enerji verimli ve açık kaynaklı bir blok zinciri olan XRP Ledger tarafından önemli ölçüde desteklenecektir. Tüm taraflar, proje çalışmalarını 2023 yılının sonuna kadar tamamlamayı ve ardından işletmelerini denetlemek üzere Dijital Hükümet Direktörlüğü’ne devretmeyi kabul etmişlerdir.

XRP Fiyatı İki Hareketli Ortalama Arasında Sıkışmış Durumda

XRP fiyatı 0,48 dolar seviyesinde işlem görüyor, ancak daha belirgin olan, 100 günlük Üssel Hareketli Ortalama (EMA) (mavi renkte) desteği ile 50 günlük EMA (kırmızı renkte) direnci arasındaki konumu.

İyileşme, Hareketli Ortalama Yakınsama Farkı (MACD) göstergesinden gelen bir satış sinyali tarafından muhtemelen engellenmiş durumda. Yatırımcılar, Ripple’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan dava sürecinin hala yakın bir karar beklediği bir ortamda, XRP’nin 1 dolara büyük bir yükseliş için hazır olduğuna henüz ikna olmuş değiller.

XRP fiyat tahmini, xrp 1 dolar olacak mı? xrp 1 dolar, xrp fiyat

XRP için uzun pozisyonlara yönelik işlem yapacak olan trader’lar, fiyatın 50 günlük EMA üzerinde kırılmasını ve üzerinde tutunmasını beklemek isteyebilirler. Daha temkinli bir seçenek ise XRP’nin 0,5 dolar direncini geri kazanmasını beklemektir.

Olumsuz yönde, XRP için kısa pozisyonlar, fiyatın 100 günlük EMA altına kırılmasını ve hareketini sürdürmesini bekleyene kadar uygun olmayacaktır.

Ayrıca, piyasa katılımcıları 200 günlük EMA (mor) ve yükselen trend çizgisi (noktalı) tarafından oluşturulan birleşme tarafından sağlanan potansiyel destek konusunu akılda tutmalıdırlar. Ayıların bu önemli desteği zayıflattığı durumda, XRP fiyatının 0,43 dolara kadar sığınma arayışında olması ve 0,4 doların altına kayma riski olduğunu unutmamalıyız.

coingape.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

XRP Ledger (XRPL) Nedir? | Binance Academy

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin