XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP 12 Ekim fiyat görünümü: XRP’deki hızlı toparlanmanın devamı gelir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP 12 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • XRP dünkü düşüş sonrası gün boyu 41 sent direncini kırma mücadelesi verdi.
  • Mevcut piyasa sermayesi ile 41 sent kırılamayınca ikinci bir satış dalgasına giren XRP, 38 sentin altına kadar geriledi.
  • Asya işlem saatlerindeki fon girişi ile de hızlı bir toparlanmaya giren XRP/USD paritesi, fiyatını 0,4450 dolara kadar yükseltmeyi başardı.

XRP son 24 saatlik zaman diliminde şu an CoinMarketCap verilerine göre yüzde 4 oranında yükseliş kaydederken Bitcoin karşısında da bu yükseliş yüzde 3,77 oranında gerçekleşiyor.

XRP 12 Ekim fiyat hareketleri

Dün yaşanan genel piyasa düşüşünden en çok etkilenen kripto paralardan biri olan XRP, toplam yüzde 20’nin üzerindeki ağır bir kayıp ile fiyatının yaklaşık 0,4650 dolardan 0,3780’ne kadar düştüğünü gördük.

0,3780 dolar seviyesinde dip yaptıktan sonra ise hızlı bir geri dönüş yapan XRP, şu an ki 43 sent fiyatı baz alındığında bu kaybın yaklaşık yüzde 16’sını geri almış gözüküyor.

İkinci satış dalgası ve ardından gelen hızlı toparlanma ise bir ayı kapanı görünümü verdiği de dikkat çekiyor. Sabah saatlerinde 44 sentin üzerine kadar yükseliş gösteren XRP’nin ayrıca bu seviyede sağlam bir dirençle karşılaşıp 43 sente kadar gerilemesi de önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Bu gerileme son yükselişin bir düzeltmeye girdiğini göstermekte olup, bu düşüşün 0,4050 seviyelerine kadar sürmesi olağan karşılanabilir. Bu seviyenin altına inmesi ise XRP görünümünün yeniden negatife dönmesine neden olabilir.

XRP/USD paritesinin saatlik grafiğinde karşımıza çıkan sert 44 sent direnci, gün içerisinde Ripple’ın tokeni olan XRP’yi oldukça zorlayacak gibi gözüküyor.

Günün en kritik noktası olmaya aday olan bu nokta gün içerisinde geçilemez ise XRP’nin aşağı yönlü sarkma ihtimali muhtemel gözüküyor. XRP’nin hafta sonuna güçlü girmesi için önemli olan 44 sent barajının aşılması durumunda sonraki hedef olarak 47 sent seviyesine yönelim görülebilir.

XRP için önemli teknik göstergeler

Sabah saatlerinde işlem hacimlerinin yükseldiği XRP’de saatlik MACD göstergesinin pozitif bölgede bir tepe oluşturduğunu görüyoruz. Buna göre düşen histogram çizgileri tepe oluşumu tamamlanana kadar teknik olarak XRP’nin düşüşünü temsil edebilir.

Yine saatlik grafikte bulunan Stokastik göstergenin ise aşırı alım bölgesinden aşağı doğru yönelimini görüyoruz. Bu hareket devamında aşırı alım bölgesinden çıkış ile sonuçlanırsa XRP’nin düzeltme hareketi hızlanabilir. RSI ve CCI göstergelerinin ise stoch ile paralel hareketleri bulunuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin