featured

Teknik göstergeler XLM yatırımcılarının umutlarını yeşertiyor! Boğalar kritik direnci aşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şu anda, kripto piyasasının dikkati XRP ve ‘kardeşi’ olarak adlandırılan Stellar Lumens’in (XLM) üzerinde. XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair duyuru, piyasada önemli bir etki yarattı ve XLM fiyatını fiyatını kritik direnç çizgilerinin üzerine çıkardı. Bununla birlikte altcoin’in fiyatı, kısa bir tökezleme gibi görünen bir dalgalanma yaşadıktan sonra ağır bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Şu anda ise fiyatların ivme kazanması ve direnç seviyelerini aşmayı hedeflemesiyle bir kez daha yükseliş eğilimi gösteriyor.

XLM fiyatı yeniden yükseliyor

Geçtiğimiz iki ayda Stellar Lumens, piyasa değeri ve fiyat kazancı açısından en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri olarak öne çıktı. Bu sekiz haftalık dönemde en düşük fiyattan en yüksek fiyat noktasına yükselerek toplamda %110’luk kayda değer bir fiyat artışı yaşamayı başardı. Bununla birlikte son trendler, fiyatın arkasındaki yükseliş momentumunun yorgunluk yaşıyor olabileceğini gösteren potansiyel bir yavaşlama olduğunu gösteriyor.

XLM

Son trendlere rağmen, işlem hacimleri aylık düşük seviyenin önemli ölçüde üzerinde kalmaya devam ediyor. Bu da yatırımcıların ilgisinin hâlâ sağlam olduğuna işaret ediyor. Ek olarak, Santiment verilerine göre ağırlıklı duyarlılıktaki hafif bir artış, yükseliş yönündeki tahminleri güçlendiriyor. Son günlerde yükselen sosyal hâkimiyet metriği, Stellar’ın yakın zamanda Changera Uygulamasına yaptığı genişleme nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Üstelik Stellar, resmi hesapta duyurulduğu üzere pazar hâkimiyetini genişletmeye devam ediyor. Stellar tabanlı USD Coin (USDC) stable coin’e artık 322,000 konumdan erişilebilir. Bu erişilebilirlik, yalnızca 30,180 konumda bulunan Ethereum’daki USDC’ninkinden çok daha fazladır.

Stellar’ın yerel token’ı olan XLM’ye de 26,221 lokasyonda erişilebilir olması, onu günümüzün en erişilebilir kripto para birimlerinden biri hâline getiriyor. Stellar, XRP ile doğrudan rekabet etse de, pazarda kendi benzersiz alanını başarıyla oluşturdu.

XLM fiyatı için sırada ne var?

Altcoin’in fiyatı, 50 günlük Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA) altına düşerek 0,14 dolar seviyesinde bulunan yatay destek çizgisine yaklaştı.

Ancak, boğalar bunu harekete geçmek için kazançlı bir fırsat olarak gördüler ve devreye girerek düşüşü satın aldılar. Böylece fiyatı 50 günlük EMA çizgisinin üzerine çıkardılar. XLM fiyatı birden fazla Fib kanalının üzerine çıkarak yükselmeye devam etti. Fiyat, son zamanlarda 0,16 doları aştığı için önemli direnç çizgisine istikrarlı bir şekilde yaklaşıyor.

Alıcılar mevcut yükseliş trendini sürdürmeyi başarır ve XLM fiyatını 0,183 dolardaki kritik direnç noktasının üzerine çıkarırsa, muhtemelen fiyat 0,21 dolar ile 0,22 dolar arasındaki bölgeyi test edecektir. Ayrıca, yükselen EMA 20 trend çizgisi ve pozitif bölgedeki RSI, yakın zamanda yukarı yönlü bir hareket olacağına işaret ediyor.

Bununla birlikte, XLM fiyatı direnç seviyelerine yakın alım baskısı kazanamazsa yükseliş görünümü geçersiz olabilir. Fiyat 0,138 dolarda bulunan destek noktasının altına düşerse ciddi bir düşüş eğilimi oluşabilir. Bu da 0,125 dolar civarında bir konsolidasyona yol açacaktır.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin