Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Bitcoin kârlı bir yatırım mı? Dikkat çekici bir veri ortaya çıktı

XBT/USD Analizi: 9.600 dolardan dönen BTC fiyatı, yeniden 10.000 doların üzerinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı yeniden 10.000 doların üzerine çıkarken, yatırımcıların BTC ’nin toparlanmasına olan inancı artıyor. Teknik olarak azalan üçgen formasyonunu kırdıktan sonra geri dönüş yapan Bitcoin, büyüme yönlü yeni bir formasyon oluşturacak gibi duruyor.

Bitcoin fiyatı, Perşembe günü 9.600 dolar seviyelerine düşerek, boğa görüşüne sahip yatırımcıları hayal kırıklığını uğratmıştı. Ancak yüksek volatiliteye sahip olan pazarda bu tarz dalgalanmaların normal karşılanması gerektiğine bir kez daha tanık olduk. Zira Bitcoin, yeniden psikolojik direnç noktası olan 10.000 doların üzerine çıkmayı başardı. BTC fiyatının hızlı toparlanma göstermesi, kripto paraya yatırımcılarınca olumlu karşılandı.

XBT/BTC 9.600 dolarda büyük çaplı alışlar gördü

9.600 dolara uzanan satışlar, birçok yatırımcı ve trader için bir şok etkisi yarattı. Bu çöküş, yüksek sermayeli kripto paralardaki devasa transferlere bağlanıyor. Buna rağmen, dört saatlik XBT/USD fiyat grafiği, fiyatın bir kırılımın eşiğinde olduğunu ve bunun önlemediğini gösteriyor. Bu yüzden belirgin bir formasyon oluşturmuş fiyat grafiklerinde kırılım noktalarına göre pozisyon almanın ne derece önemli olduğunu görmüş oluyoruz.

Bitcoin, son haftalarda 10.000 dolar seviyesine doğru bir geri çekilme yaşarken oluşan daha düşük zirveler ve daha yüksek dipler simetrik bir üçgen formasyonu oluşturmuştu.

Grafikte gözlenen simetrik üçgen oluşumu, 10.000 doların üzerinde yatay bir görünüm verdikten sonra düşüş yönlü olarak sonuçlandı. Ani BTC çöküşü, muazzam bir alış baskısı ile karşılaşınca, BTC grafiği hızlı bir geri dönüşe sahne oldu. Ardından Long (alış) pozisyonları devreye girince XBT/USD paritesinin 10.000 dolar direncini hızlıca kırdı. BTC fiyatı, 10.400 doları test ettikten sonra şu an ki seviyesi 10.170 dolar civarlarında konsolide oldu.

XBT/BTC 4 saatlik grafiğinde izlenen son hareket, BTC fiyatının simetrik üçgene yeniden girip üst bandı (10.400 dolar) denemesi ile sonuçlandı. BTC’nin 100 mumluk hareketli ortalama üzerinde kalma çabası son tahlilde başarısız olmuş gibi görünüyor. BTC fiyatı ise haftanın son iş gününde 4 saatlikte 200 mumluk hareketli ortalamayı test ediyor.

Önemli göstergelerden RSI’yı incelediğimize ortalama üzerinde ancak artan satış baskısı ile yönünü aşağı çevirmiş olduğunu görüyoruz. Diğer yandan MACD, mevcut konumu ile alıcıların Bitcoin fiyatını 10.100 doların (kısa vadeli destek) üzerinde tutma enerjisine sahip olduğunu gösteriyor.

XBT/USD Temel Teknik Seviyeler

Spot oranı: 10,171 ABD doları

Trend: Kısa vadeli düşüş

Direnç: MA 100(4 saatlik), 10.400 ve 10.800 dolar

Destek alanları: 10.100, 9,600 ve 9,200 dolar.

RSI: satış baskısını yansıtıyor

coingape

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin