wells fargo
Wells Fargo, banka içi fon transferi için kendi kripto parasını denemeye hazırlanıyor

Wells Fargo, banka içi fon transferi için kendi kripto parasını denemeye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin dördüncü en büyük bankası Wells Fargo, kendi dijital parasını Blockchain platformunda başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Wells Fargo Dijital Cash isimli, dijital para birimi ABD dolarına sabitlenecek ve bankanın tüm şubelerinde – ulusal veya uluslararası – banka içi aktarım işlemlerinde kullanılacak.

Gelişmeye ilişkin yorumlarda, Wells Fargo inovasyon grubu başkanı Lisa Frazier:

Küresel bankacılık hizmetlerinin küresel olarak sayısallaştırılmasının bir sonucu olarak, geleneksel sınırlarla ilgili sürtünmeyi daha da azaltma konusunda bir talep artışı olduğunu tespit ettik. Teknolojide bugün gelinen nokta, bunu gerçekleştirmek için güçlü bir pozisyon.

Banka, ayrıca kripto para biriminin müşteriler için değil, sadece banka içi transfer işlemlerinde kullanılacağına vurgu yapıyor. Lisa Frazier açıklamalarına şu şekilde devam etti.

DLT’nin çeşitli kullanım durumları için gelecek vaat ettiğine inanıyoruz ve teknolojiyi bankacılığa maddi ve ölçeklenebilir bir şekilde uygulamak için bu önemli adımı atıyoruz. Wells Fargo Digital Cash, Wells Fargo’nun dünyanın dört bir yanındaki birçok pazarda birden fazla hesapta gerçek zamanlı finansal etkileşimin önündeki engelleri kaldırmasını sağlama potansiyeline sahip.

Sınır ötesi transferlerde dijital parayla ilgili büyük planlar var

Banka, gelecek yıl aktarım sürecine pilot çalışma olarak denemek istiyor. Ancak Kanada ve ABD’deki şubeleri arasındaki dijital para kullanarak sınır ötesi transferi çoktan test etti.

Coindesk’e göre, Wells Fargo, merkezsiz ağını firmanın ücretli kurumsal odaklı platformu Corda Enterprise’ı kurmak için Blockchain girişimi R3 ile ortaklık kurdu.

Dijital para biriminin bu gelişmesiyle birlikte banka, JP Morgan projesi benzeri bir girişime katılmış oldu. Bu yılın başlarında JP Morgan, kurumsal müşterileri için kendi kripto para birimi JPM Coin’i tanıtmıştı. Banka aynı zamanda Quorum adında özel bir blok zincir üzerinde çalışıyor ve ağına 300’den fazla küresel bankayı ekledi.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin