Yatırımcılar tedirgin: Bitcoin'in oynaklık oranı altcoin'leri aşıyor
Yatırımcılar tedirgin: Bitcoin'in oynaklık oranı altcoin'leri aşıyor

Weiss Ratings’ten Bitcoin çöküşüne su serpen açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bağımsız bir derecelendirme devi olan Weiss Ratings, geçtiğimiz günlerde Twitter’da bir duyuru yaptı. Duyuruda, %20’lik bir Bitcoin gerilemesiyle gelinen 6.200 dolar seviyesinin, pazar manipülasyonundan kaynaklanmadığını belirtti.

Bitcoin iyileşiyor

Bitcoin ve kripto para piyasası, birkaç gün önce aldığı ani şoktan yavaş yavaş iyileşmeye başlıyor. Ancak, manipülasyon söylentileri, Bitstamp’ta yaklaşık 5000 BTC civarında büyük bir satış emri verildiği haberi ile yayılıyor.  Aniden Bitcoin, Coinbase, Bitfinex, Gemini ve Bittrex gibi büyük borsalarda 20 dakika içinde 7.800 dolardan 7.200 dolara düştü hatta Bitstamp’ta daha ağır bir darbe alarak 6.200 dolara düştü.

Bitstamp, Bitcoin işlem aktivitesiyle ilgili bir soruşturma başlattığını açıkladı. Borsaya göre, bu büyük Bitcoin satışının sipariş defterine ciddi bir etkisi oldu, fakat platform amaçlandığı gibi düzgün çalıştı. Ancak, kriptoya özgü derecelendirme şirketi Weiss Ratings, bunun piyasa manipülasyonu olmadığına ikna olmuş gibi görünüyor ve BTC’deki ani düşüşü “normal piyasa düzeltmesi” olarak nitelendirdi.

Weiss derecelendirmeleri, BTC’nin çöküşünden önce 25 saat boyunca düşüş eğilimi gözlemlediğini gösteriyor.  Weiss bu durumu sosyal medyadan şu şekilde paylaştı:

Bu bir manipülasyon değil, normal bir piyasa düzeltmesi.

Kripto alanında tek derecelendirme şirketinin bu yönde görüş bildirmesi piyasa açısından oldukça önemli. Çünkü eğer manipülasyon iddiaları kemikleşseydi ve ortak bir kanı haline gelseydi bir Bitcoin ETF onayını zorlaştırabilirdi. Çünkü SEC onayın arkasındaki en büyük engel olarak piyasa manipülasyonunu görüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin