19 Mayıs Ethereum analizi: ETH nereye gidiyor?
19 Mayıs Ethereum analizi: ETH nereye gidiyor?

Weiss Ratings Ethereum için önemli bir konuyu yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dolaşımda bulunan Ether’in yüzde 80’inin yalnızca 7.500 Ethereum cüzdanında bulunduğunu gösteren yeni bir raporu yorumlayan Weiss Ratings, bu durumun proje, hisse ispatı (Proof of Stake) konsensüs algoritması benimsenmeye başlandığında, kritik zorluklarla ile karşılaşılabileceği yönünde endişelerini dile getirdi.

Çok sayıda kripto paranın az sayıda cüzdanfa olması merkezsizliği tehdit ediyor

Delphi Digital tarafından yayınlanan “Ethereum’a Giriş: Uzun Vadeli Değer Potansiyeli ve Analizi” başlıklı rapora göre, dolaşımdaki ETH’nin aslan payını kontrol eden az sayıda cüzdan Ethereum merkezsizliğin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor.

Bununla birlikte, bu konuda Weiss Ratings, Ethereum’un, en büyük 5 hesabın tüm tedarikin 3’te 2’sini kontrol ettiği BNB ile karşılaştırıldığında, bildikleri kadarıyla en merkezsiz hisse ispatı (Proof of Stake) defteri olduğunu söylüyor.

Her ne kadar bu araştırma ETH’nin büyük ölçüde birkaç cüzdan tarafından kontrol edildiğini ortaya koymasına rağmen, aslında birçok diğer kripto para projesinden daha merkezsiz. Vitalik, saniyede 10.000 işlemle övünen Tron CEO’su Justin Sun’a karşı kullandığı en önemli dayanak da bu oldu. Vitalik, her zaman yüksek TPS içeren projelerin, ağdaki sadece birkaç node ile çok merkezi olduğunu söylüyor.

Ethereum’da hard fork sonrası korkulan olmadı

Bu arada, raporda ayrıca Ethereum forklarının proje tarihinde fiyat düşüşlerine yol açtığını da belirtildi. Ancak rakamlar, 2017’de ETH fiyat zirvesinden önce gelen Byzantium forku ve 27 Şubat 2019’daki son Constantinople forkunun daha az fiyat kaybına neden olduğunu gösteriyor.

ABD merkezli tanınmış bir finansal değerlendirme şirketi olan Weiss Ratings, finansal kurumların ve kripto para endüstrisinin faaliyetlerini araştıran bir ölçüm şirketi. Şirketin objektif analizleri, ihtiyaç duyulduğunda yatırım kararlarının yanı sıra yapıcı eleştirilerin yapılması da her zaman olumlu karşılanıyor.

2019 Ethereum hard forkunun kripto para için parlak bir günün başlangıcı olması bekleniyordu. Beklendiği gibi olmasa da, en azından Delphi Dijital Araştırma firmasının ön gördüğü gibi bir fiyat düşüşü yaşanmadı. Şimdilik, Bitcoin, ETH artış oranından çok daha fazla yükseliyor gibi göründüğü için gelecek ETH için belirsizliğini koruyor. İyi tarafından bakacak olursak, Ether fiyatının şu an geçen Aralık ayının ortasında görülen dip fiyatından çok daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin