Bitcoin için ne anlama geliyor?
Warren Buffet altın fiyatları arttığı için mi daha da artacağı için mi altın madeni alıyor?

Warren Buffett Wells Fargo’daki hisselerini de elden çıkardı: Bitcoin için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz ay ünlü ABD’li yatırımcı ve milyarder Warren Buffett’in Goldman Sachs’deki hisselerini satarak Kanada merkezli altın madeni ve şirketini satın alması çok tartışıldı ve konuşuldu. Buffett’in bu hamlesini altın taraftarları, altın fiyatlarında artışın devam edebileceği şekline yorumladı.

Buffett’in yatırım şirketi Berkshire Hathaway’den benzer bir hamle geldi.

Buffett’in yatırım kararları Bitcoin için ne anlama geliyor?

Berkshire Hathaway, ABD merkezli finans ve bankacılık şirketi Wells Fargo’daki hisselerinin bir kısmını sattı. Warren Buffett’in şirketi Wells Fargo’nun 32 milyar dolarlık hissesine sahip. Berkshire Hathaway, Wells Fargo’daki 100 milyon adet hissesini elden çıkardı. Wells Fargo, haftayı 24.74 dolardan kapattı.

Wells Fargo, 2008 yılından beri ilk kez bu yıl zarar açıkladı. Korona salgını nedeniyle Wells Fargo ve finans sektörü zor günler geçiriyor.

Warren Buffet altın fiyatları arttığı için mi daha da artacağı için mi altın madeni alıyor?

Buffett’in bankacılık ve finans sektöründeki hisselerini satarak Barrick Gold hisselerini satın alması büyük bir finansal krizin yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor. Anlaşılan Buffett, altını güvenli liman olarak görüyor.

Altını değerli kılan temel faktör ise arzının istenildiği zaman arttırılamaması ve insanların altına değer atfetmesi. Bitcoin de altın gibi avantaja sahip. Bitcoin’in arzı 21 milyon ile sınırlı. Korona Salgınından sonra Bitcoin ile altın arasında yüksek korelasyon ise dikkat çekiyor.

Cointelegraph.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin