featured

Wall Street analisti Tom Lee: “Bitcoin fiyatı çıkabilir ama düşmez!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fundstrat Global‘in Araştırma Bölümü Başkanı ve Yönetici Ortağı olan Wall Street analisti Tom Lee, CNBC’nin Fast Money programına, son aylarda kripto paraların durgun fiyat performansına ilişkin görüşlerini bildirmek için katıldı. Kripto paraların en değerlisi Bitcoin (BTC)’in değer kaybetmesi domino etkisiyle, piyasalarda fiyat düşüşüne sebep oluyor. Yazım sırasında Bitcoin, 7.597 dolar seviyesinden işlem görürken en yüksek değerine ulaştığı Aralık ayından bu yana %60 oranından fazla değer kaybetti.

Wall Street analisti Tom Lee: “Bitcoin aramalarındaki düşüş bir şey ifade etmiyor.”

Fast Money sunucusu Melissa, Google’da “Bitcoin” aramalarında %75 düşüş olduğunu ve piyasa hacmininde buna benzer bir şekilde düşerek Bitcoin’in 10.000 dolar seviyelerini geçemediğini söyledi. Her şey Bitcoin aleyhine gözükse de Wall Street analisti Tom Lee, Google aramalarının Bitcoin için öncü gösterge olmadığını küçük bir rastlantı olduğunu söyledi. Kripto para piyasası işlem hacminin Aralık ayı sonlarından bu yana yaklaşık yüzde 80 düştüğünü itiraf ederken Tom Lee, yatırımcıların Aralık ayının Bitcoin için parabolik patlama potansiyeline sahip olduğunu unutmaması gerektiği konusunuda vurguladı.

Tom Lee’ye göre, Bitcoin ve kripto para birimleri, kısa süre içindeki piyasa hacim değişiklikleri ile benzeri görülmemiş bir ticaret faaliyeti dönemi yaşıyor. Ticaret hacmini böyle çılgınca bir zamana göre ölçmek, kripto hareketinin son bir yılda ne kadar ilerlediğini doğru bir şekilde göstermiyor. Geçen yılın sadece ikinci yarısına kıyasla, Bitcoin miktarları yüzde 40 arttı. Ve bir yıl öncesine göre, aynı döneme bakılacak olursa, Bitcoin hacmi yüzde dokuz oranında artmış görünüyor.

“Madencilik maliyetleri Bitcoin fiyat tabanını oluşturuyor.”

Tom Lee ayrıca, Fast Money programında, Bitcoin madencilik maliyetlerinin BTC’nin fiyatında ana unsur olarak kabul edilmesini gerektiğini söyleyerek gerekçelerini şöyle açıkladı:

Bitcoin fiyat tabanını belirlenmek için madencilik maliyetlerine bakmak gerekir. Aralık 2013’ten Ocak 2015’e kadar, ayı piyasasında bulunan Bitcoin için madencilik maliyetleri düşüktü. Fundstrat Global analisti Sam Doctor tarafından yapılan araştırmada, Bitcoin madenciliği maliyet hesaplamasına bakacak olursak, bir Bitcoin’in toplam maliyeti 6.000 ABD doları civarında. Maliyet teorisini uygularsak 6.000 doların Bitcoin için taban fiyat olması gerekir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptocoinspy

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin