ethereum, vitalik, vitalik buterin, plasma, kripto para haberleri
Vitalik Buterin Ethereum

Vitalik Buterin, Ethereum sorunlarını çözecek yeni fikirini paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cuma günü Paris’te gerçekleşen Ethereum topluluğu EthCC konferansında Ethereum kurucusu Vitalik Buterin konuşma yaptı. Dünyanın en büyük ikinci Blockchain’i olan Ethereum için, hesaplama potansiyelini artırma amaçlı akıllı sözleşmelerden oluşan bir sistem olan Plasma için bir ölçekleme çözümü sundu.

Buterin ve Bitcoin Lightning Network ortak yaratıcısı Joseph Poon tarafından geçen yıl yaratılan ölçeklendirme çözümü, özellikle ana Blockchain ile etkileşime girebilecek akıllı sözleşmelerden oluşan bir katman oluşturarak, Ethereum kapasitesini artırmayı amaçlayan bir çok geliştirme sürecinden biridir.

Mevcut prototip, tüm kullanıcıların Plasma sistemindeki her akıllı sözleşmeyi indirmesini ve doğrulamasını gerektiriyor. Buterin yaptığı açıklamada: “Burada temel fayda, müşterilerin işlem yapması gereken veri miktarının çok azalmasıdır.” dedi.

Vitalik Buterin sorunları çözerek işlemleri hızlandırmak istiyor

Tüm Plazma geçmişini indirmekten ziyade, kullanıcılar sözleşmeye para yatırarak plazma paraları oluşturabilirler. Dolayısıyla her şeyi indirmek ve doğrulamak yerine, kullanıcılar o sistemde oluşturdukları tokenleri kolayca izleyebilecekler. Buterin sözlerine şöyle devam etti:

Artık kullanıcılar Plazma zincirinin kullanılabilirliğini ve doğruluğunu sadece harcamak istedikleri belirli bir endekse ya da sahip oldukları tokenlerin özel endeksini doğrulamak zorundadırlar.

Buterin ve geliştiriciler Dan Robinson ve Karl Floersch tarafından yaratılan fikir, henüz teste tabi tutulmadı. Bununla birlikte, Buterin’e göre, bu küçültülmüş sistem ile kripto para borsalarının büyük ölçekli hacker saldırılarına karşı korumada önemli rol üstlenebilir. Buterin bu konuda şunları söyledi:

Umarım tamamen beceriksiz bir geliştirici tarafından yazılan bir sonraki milyarlarca dolarlık hack olayında hiç kimse para kaybetmez.

Doğrudan kullanıcı fonlarıyla uğraşmak yerine, görüş alışverişi sipariş defteri işlevselliği sağlayabilir ve Plasma sözleşmeleriyle kayıpları garanti edebilir.

Bu keşif ile genişleyen kullanıcıların taleplerine ayak uydurmak için baskı altında olduğu bir zamanda ölçeklendirme çabalarını hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin