Vitalik Buterin’den dikkat çeken Ethereum 2.0 itirafı: “Beklediğimden zor ilerliyor.”
Vitalik Buterin'den, Justin Sun’a 1 Nisan aVitalik Buterin’den dikkat çeken Ethereum 2.0 itirafı: “Beklediğimden zor ilerliyor.”şakası

Vitalik Buterin’den dikkat çeken ETH 2.0 itirafı: “Beklediğimden zor ilerliyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICO çılgınlığını ve DeFi’yi doğuran platform olan Ethereum, çok yakında tarihinin en büyük olaylarından birini yaşayacak. ETH 2.0 olarak anılan yükseltme, Ethereum ağının ölçeklenebilirliğini ve genel verimliliğini artırırken, kullanıcılara stake ödülleri de sunacak.

Vitalik Buterin: “ETH 2.0 beklediğimden zor ilerliyor.”

Birkaç ertelemenin ardından, ETH 2.0 ana ağının nihayet kasım ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yakın tarihli bir podcast röportajında, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ETH 2.0’ın teknik bir perspektiften uygulanmasının başlangıçta öngördüğünden çok daha zor olduğunu itiraf etti.

Bitcoin maksimalisti Peter McCormack, podcast yayınında Vitalik Buterin’i ve Blockstream’den Samson Mow’u ağırladı. Röportajda üçlü, Bitcoin ve Ethereum arasında devam eden rekabetin nedenini tartıştı. Konuklar Ethereum’un sonunda iddialı hedeflerine ulaşmada başarılı olup olmayacağı hakkında da konuştu.

Programın moderatörü McCormack, Buterin’e şöyle bir soru yöneltti:

Hiç Ethereum’un başlangıçta düşündüğünüzden çok daha zorlu bir proje veya fikir haline geldiğini hissettiniz mi? Veya potansiyel olarak ‘çiğneyebileceğinizden daha fazlasını ısırdınız mı’? Ve geri dönüşün olmadığı noktaya geldiğini düşündün mü?

Yanıt olarak Buterin şunları söyledi:

Ethereum 2.0’ın teknik bir perspektiften uygulamaya koymayı beklediğimizden çok daha zor olduğunu kesinlikle kabul ediyorum. Bunu imkansız kılan temel kusurları keşfettiğimizi ise kesinlikle düşünmüyorum ve biteceğine inanıyorum. Bu sadece bir zaman meselesi ve aslında son zamanlarda oldukça da hızlı ilerliyor.

Sürecin tamamlanması birkaç yıl sürebilir

Buterin ayrıca, uygulama perspektifinden bakıldığında, Ethereum’un çeşitli sektörlerde kullanımının bağımsız olarak artıp azalabileceğini söyledi.

Ethereum yaratıcısı, ETH 2.0 yol haritasını tam olarak tamamlamanın birkaç yıl alacağını tahmin ediyor. Bu çok uzun bir süre olmasına rağmen, bu noktaya gelmek için halihazırda harcanan zamana kıyasla artık pek de bir süre kalmadığı aşikar.

Bu arada DeFi ekosistemi yakında yeni bir patlamaya hazırlanıyor olabilir. Detayları öğrenmek için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin