Kripto sektörü, insanların gerçek uygulamalarla ilgilenmesi ile değer kazanacak
Kripto sektörü, insanların gerçek uygulamalarla ilgilenmesi ile değer kazanacak

Vitalik Buterin: ”Kripto sektörü doyum noktasına ulaştı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong’daki Blockchain konferansında yapılan bir röportajda, Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, Blockchain endüstrisinde patlayıcı büyümenin artık olmayacağını söyledi. Çünkü muhtemelen ortalama insanların hepsi Blockchain teknolojisini artık biliyor. Vitalik Buterin’e göre, kripto sektörü doyum noktasına ulaştı.

“Kripto paraların stratejisi çıkmaz bir sokağa yaklaşıyor.”

Vitalik Buterin konuya yönelik açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Blockchain alanı, görünürde bir tavanın olduğu noktaya geliyor. Bu noktada ortalama bir eğitimli kişi ile konuşursanız, muhtemelen en az bir kez Blockchain teknolojisini duymuştur. Artık sektördeki herhangi bir şeyin 1.000 kat daha fazla büyüme fırsatı yok. İlk altı ya da yedi yıl boyunca Blockchain topluluğundaki Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki büyüme, pazarlamaya ve daha geniş bir sahiplenmeye çalışıyordu. Şimdi ise bu strateji çıkmaz bir sokağa yaklaşıyor.

”Kripto sektörü zamanla daha fazla değer kazanacak.”

Buterin, insanları daha derinlemesine bir şekilde ele almanın, atılacak bir sonraki adım olacağını düşünüyor. Sadece gerçek ekonomik faaliyetlerin gerçek uygulamalarıyla ilgilenen insanlara ulaşmak lazım olduğu düşünülüyor.

Ethereum, geçen sene kripto paraların büyük yıldızlardan biriydi ve Bitcoin’den daha iyi bir performans sergiledi. Ancak 2018, Ethereum için kolay bir yıl olmadı. Dünyanın en büyük ikinci kripto parası bu yıl %75’in üzerinde değer kaybetti. Ethereum’un asıl meselesi, rekabet karşısında ortaya çıkmaktaki yetersizliğinden ötürü, yatırımcı güveninde büyük bir krizle karşı karşıya olması.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin