Vitalik Buterin, 100.000 dolar değerinde bağış yaptı
Vitalik Buterin, 100.000 dolar değerinde bağış yaptı

Vitalik, Bitcoin Cash savaşı hakkında konuştu: “İzlemek için teşvik edici.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, son zamanlardaki Bitcoin Cash (BCH) bölünmesi hakkında düşüncelerini paylaştı. Vitalik, Craig Wright’ın SV forku üzerinde BCHABC’nin zaferini onayladı ve onu “izlemek için teşvik edici” olarak nitelendirdi. Vitalik, Bitcoin Cash forku için görüşlerini paylaştı.

Vitalik, Bitcoin Cash savaşı hakkında ne düşünüyor?

Vitalik, Blockchain uzmanı Emin Gün Sirer tarafından atılan bir tweete cevap verdiği sırada Sirer, Bitcoin Cash’in 6 ayda bir hard fork planlamasıyla ilgili bir noktaya değiniyordu. Vitalik ve Sirer bunun kripto üzerinde nasıl olumsuz bir etkisi olabileceğini ele aldı.

Sirer’e göre, fiyat istikrarsızlığı ve yarattıkları toplum bölünmelerine rağmen, hard fork etkili bir strateji. Bu durumda, Craig S. Wright’ın güçlü duruşu, teknik bir güncellemenin ne olması gerektiği konusunda önemli bir politik sorun oluşturmak için yeterliydi.

Vitalik, Sirer’in argümanını destekleyerek toplumu olumsuz yönde etkilediğine inandığı ve daha barışçıl ortam sağlayacağını düşündüğü “miner-supremacist ideology” görüşünü savundu. Bu ideolojinin, proof-of-work (PoW) madenciliğine dayalı sistemlerin mantıksal bir sonucu ya da sadece BCH ile ilgili bir şey olup olmadığı hala belirsiz. Ancak Vitalik’in, Ethereum’u bir proof-of-stake (PoS) kavramına doğru döndürme planının olduğu anlaşılıyor.

Bazı gözlemciler Vitalik’in bakış açısına katıldılar, ancak diğerleri Vitalik’in bahsettiği barışın hala çok fazla finansal değer söz konusu olduğundan, meydana gelme olasılığının düşük olduğunu öne sürdüler. Aynı zamanda bu bahsi geçen “diğerleri” de düzenli hard forkleri eleştirmeye devam ettiler.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin