Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha
Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha

Visa ve Mastercard Libra projesinden çekiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasaya sürüleceğinin duyurulmasından bu yana, Libra, birçok olumsuz gelişmeyle karşı karşıya kaldı. Ve hala kötü haberler gelmeye devam ediyor. Projeyi destekleyen şirketler, projeye dahil olmaları konusunda ikinci kez düşüncelerini paylaşıyor.

Libra başkanı David Marcus, son haberlerde Visa ve Mastercard’ın projeyi genel olarak desteklemeyeceklerini bildiklerini belirtti. Öte yandan, PayPal ve Stripe Inc. de projeye üyeliklerini yeniden değerlendiriyorlar. Düşüncelerdeki bu ani değişimin arkasındaki sebep, Libra’nın son birkaç aydır karşılaştığı yasal engeller.

Libra yakında piyasaya sürülecek mi?

Farklı hükümetlerin ve merkez bankalarının plana karşı çıkan tavırları; yukarıda belirtilen soruya ‘hayır’ cevabı olacak gibi görünüyor. Öte yandan, Haziran 2020’de piyasaya sürülmesi konusunda hala olumlu olan şirketin, düzenleyici engellerini aşma konusunda sıkı çalışması gerekiyor.

Hem Bitcoin fiyatı hem de Facebook’un hisse senedi fiyatı ilk duyuru yapıldığında bir miktar artış kaydetti. Bitcoin bir boğa hareketine de tanık oldu, ancak her iki varlığın da fiyatı daha önceki seviyelere geri döndü.

Marcus, üyelerle ilgili resmi açıklamaların birkaç hafta içinde yapıldığını, birçok destekçinin Libra’nın yaşadığı düzenleyiciler ve sorunlar nedeniyle proje ile olan ilişkilerini sorguladığını belirtti.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin