Bitcoin'in piyasa değeri artık Visa ve MasterCard'ın toplamından daha büyük
Visa’dan peş peşe bombalar geliyor: Şimdi de USDC kredi kartı yolda!

Visa kart ödemeleri çöktü: Peki Visa mı yoksa Bitcoin mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödeme devi Visa kart ödemelerinin İngiltere ve Avrupa’da kesintiye uğradığını söyledi.

Visa kart ödemeleri çöktü!

Günde 150 milyonun üzerinde işlem gerçekleştiren Visa, hizmet kesintisi hakkındaki açıklamayı resmi Twitter hesabı üzerinden yaptı. Ayrıca sorun çözüldüğünde yeni bir açıklama yapacaklarını da bildirdi. Buna karşılık Bitcoin‘in merkezi olmayan ağı, kurulduğu tarih olan 3 Ocak 2009’dan bu yana geçen zamanın yüzde 99,99’ında  işlevsel haldeydi.

Ödeme sistemleri düzenleyicisine göre problem yalnızca Visa ile sınırlıydı. Bunun yanı sıra Barclays ile Bank of Ireland, para çekmek için müşterileri ATM’lere yönlendirdi. NatWest ve HSBC de dahil olmak üzere diğer bankalar da Visa’da bir problem yaşandığını, Mastercard işlemlerinin etkilediğini söyledi.

Peki Visa mı yoksa Bitcoin mi?

BBC’ye göre süpermarket zinciri Tesco, Visa’daki sorunun temassız ödeme özelliğini kullanan müşterileri etkilediğini, çip ve pin ödeme sistemini kullananların etkilenmediğini belirtti. Sainsbury’s, Visa kartı ödemelerinde sorun yaşandığını belirtti.

Visa’da yaşanan bu problemden dolayı milyonlarca işlemin gerçekleştirilemediği ifade ediliyor. Ancak kart ödeme çözümü Paymentsense, problemin giderildiğini ancak biriken işlemler nedeniyle zaman zaman problem yaşandığını açıkladı.

Küresel finansal sistemde Visa’nın sistemi böyle sorunlar yaşarken, Bitcoin’in merkezsiz ağlarının ilk günden beri işlevsel olarak sorunsuz bir şekilde çalıştığı biliniyor. Bu durum Bitcoin’in genel finansal sistemi değiştirebilecek potansiyele ve güce sahip olduğunu gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin