Vietnam'dan dikkat çeken kripto para hamlesi
Vietnam'dan dikkat çeken kripto para hamlesi

Vietnam’dan dikkat çeken kripto para hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vietnam’daki yetkililer, ülkede kripto para birimleri ve ilgili varlıklara dair gelişmeleri daha iyi yönetmek için bir kripto araştırma grubu kurmak istiyor.

Kripto para araştırma grubu bakanlığa bağlı faaliyet gösterecek

Vietnam kripto araştırma grubu, Vietnam’daki Devlet Menkul Kıymetler Komisyonu Başkan Yardımcısı Pham Hong Son tarafından yönetilecek. Grubun diğer üyeleri ise Vergilendirme Genel Müdürlüğü de dahil olmak üzere ülkenin farklı departmanlarından seçilecek.

Vietnam Maliye Bakanlığının bir girişimi olarak, kripto para araştırma grubunun bakanlık altında faaliyet göstereceği bildirildi. Grubun ana hedefleri, hızla büyüyen endüstriyi incelerken kripto para ve dijital varlıkların daha iyi yönetilmesini kolaylaştıracak politikalar önermek.

Halk sektöre ilgi duyarken hükûmet risklerden ötürü endişeli

Bakanlık raporda dijital para ve varlıkların etkin bir şekilde düzenlenmesi ve yönetilmesine yönelik politikaların çok önemli olduğunu kaydetti. Bunun nedeni olarak sektörün hızla büyümesi ve daha fazla risk oluşturması varsayılıyor. Gruba göre bunun piyasa üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

Vietnamlılar kripto para birimlerini kullanmaya daha açık olsalar da, hükümet kripto paraların olası riskler hakkında daha fazla endişe duyuyor ve ülkedeki kullanıcıları korumak için çaba sarf ediyor. Ağustos 2017 itibarıyla Vietnam Başbakanı kripto para birimini ve dijital varlıkları düzenlemek için yasal bir çerçevenin tamamlanmasıyla ilgili bir projeyi onaylamıştı.

Kripto araştırma grubunun kripto paralara karşı yumuşak bir düzenleyici yaklaşıma sahip olması umuluyor. Vatandaşlar sektöre büyük ilgi gösteriyor.

cryptopolitan

Bitcoin neden düştü? Düşüşü tetikleyen 3 temel sebep


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin