viacoin
viacoin

Viacoin neden Binance saldırısının merkezindeki coin oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance, yaşanan olay sonrası kendi zararlarını karşıladı. Fakat bu süreçte saldırıya uğrayan ticaret botları nispeten popüler olmayan bir coin olan Viacoin ‘in değerini arttırdı.

VIA, bir süredir piyasada bulunan ve nispeten bilinmeyen bir dijital varlıktır. Ancak şimdiye kadar daha iddialı projeler tarafından gölgelendiğini de söylenebilir. Yine de bu coin açık bir şekilde Binance’da trading botları tarafından tuhaf bir şekilde teklif verilen coin oldu.

Viacoin, küçük takaslarının test edildiği ve en son Decred blockchain’le birlikte değişimi görülen, ancak potansiyel olarak diğer SHA-256 coinleri ve  en önemlisi Bitcoin ile değişimi yapılabilen dijital varlıklardan biridir.

Yine de, garip bir şekilde, fiyat avantajı ve bot tekliflerine rağmen, viacoin fiyatı bir kez daha 3 $ ‘ın altına düştü. Coin, daha önce Bitcoin ve dolar cinsinden bu tür zirveler görmüştü. Ancak piyasalar önceki ayların gücünden yoksun olduğu için şimdi fiyat hareketleri depresif olarak algılandı.

Yetkisiz ticaretin ardından, Binance’da hacimler VIA için oldukça yüksek seviyelerde kaldı. Ve 24 saat içinde 140 milyon dolarlık bir işlem hacmi artışı ileikinci sıradan işlem gördü. Böylelikle, saldırı olayı, daha yüksek getiri potansiyeline sahip Binance’deki daha az araştırılmış varlıklardan biri olmaya devam eden coinin yanlışlıkla tanıtımını yaptı ve talebini yaratmış oldu.

VIA  pazarının, düşük likiditesi ve coinin fiyatını artırma kolaylığından dolayı bilerek seçilmiş olma olasılığı oldukça yüksek gözüküyor.

viacoin

Viacoin ekibi, olayla ilgileri olmadığını açıkladı

Aslında, saldırıya uğramış botların hareketleri, gerçek bir kullanıcı gibi karar vermek zorunda kalmayan, hatta VIA’nın fiyatını istenen seviyeye getirmek için doğru emirleri vermek zorunda olmayan mükemmel bir “pump and dump” şemasına benziyordu. Viacoin ekibi ise, hiçbir şekilde hack ile ilgili olmadıklarını bildirdi.

Binance, coini sadece bir ay önce listelemişti. Ve bu süre zarfında Viacoin nispeten düşük bir hacimde kaldı. Teknolojik olarak, Viacoin, yeni geliştiriciler ile birlikte aktif bir proje olmaya devam ediyor. Proje aynı zamanda kripto topluluğunun etkili seslerinden biri ve iyi bilinen bir geliştirici olan Romano’ya dayanıyor.

cryptovest

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin