featured

İsrail vergi otoriteleri Bitcoin planlaması istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin planlaması, vergi otoritelerinin dikkatini çekiyor ve 25 adet vergi planlama şeması buna uygun hale getirilmeye çalışılıyor.

Bu yıl, vergi otoritesine raporlamayı gerektiren planların listesine, 25 vergi planlama şeması eklendi. Vergi mükellefleri ise kurumlarının ne noktada bunlara dahil olacağını görmek için vergi planlama şemalarını inceleyebilirler.

Diğer yandan, mükelleflerin kripto para birimleri ile ilgili vergi planlarını, hizmet şirketleri ve bu şirketlerin varlıklarının hissedarları tarafından nasıl kullandıklarını rapor etmeleri gerekiyor.

Bitcoin planlaması ile ilgili vergi şemaları arttı

İsrail’de geçen yıl 56 vergi şeması görücüye çıkmıştı. Yeni güncellemeler ile bu sayı 81’e yükseldi. Şema listesi, vergi mükelleflerinin, kurumun duruşuna uygun olmayan vergi planlarını şeffaflıkla yapmalarını gerektiren ve geçen yıl kabul edilen yasayı izliyor.

Bu düzenlemeler, Vergi Dairesi’nin meşru olmayan vergi planlamasını ve vergi kanunlarının ”aşırı” yorumlanmasını önleme kampanyasının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Vergi Dairesi müdürü Moshe Asher:

Vergi hukuku ile ilgili olarak farklı durumları bildirme zorunluluğu, kurumun, acımasız vergi planlaması ve vergi ödemelerini kendilerine başvuran kişiler için uygun olmayan şekilde azaltılmasına ilişkin aşırı yorumlamalarla daha iyi baş etmesine olanak tanımaktadır. Pozisyonların raporlanması, vergi yükünün daha açık bir şekilde incelenmesi gereken vergi planlama şemalarını ortaya koymakta ve bu da vergi yükünde eşitliği sağlamaktadır.

Globes

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin