verge, twitter, hack, kripto para, kripto para haberleri
Verge Twitter'ı Hacklendi

Verge’nin Twitter hesabı hacklendi, ortalık karıştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Verge, gelişmiş gizliliği savunan bir kripto para birimidir. Verge’nin Twitter hesabı Salı günü hacklendi ve geliştiricinin özel ayrıntıları paylaşıldı. Hacklenme sonrasında hesap geri alındığında XVG, Bitcoin karşısında %5 değer kaybetmişti.

Twitter hesabının hacklenmesi, nispeten nadir olsa da büyük hesapların bile başına gelebilir. Birçok ünlünün başına gelen bu olay son olarak Verge’nin başına geldi. Hack olayından birkaç saat sonra hesap geri alınırken, Ekip olaydan dolayı AT&T’yi suçladı. Ağın kendisini sosyal olarak yapılandırmasına ve hesabın SIM takası üzerinden taşınmasına izin verdiğini ima etti.

Verge’nin Twitter hesabını hackleyen saldırganlar yalan haberler yaymaya çalıştı

Hackerlar attıkları tweette 1 milyar XVG kripto parasının çalındığını söylenmişti. 1 milyar XVG’nin (veya toplam tedarikin yaklaşık %6’sı) çalındığı iddiasını doğrulamak imkânsız, ancak olası görülmemektedir. Saldırganın kötü haberler yayarak eğlendiği düşünülüyor.

XVG lider geliştiricisi Justin, kişisel hesabının yanı sıra resmi Verge hesabının ele geçirildiği ve fotoğraflı kimliğinin yayınlandığı bir hack olayının hedefi oldu. Ekibin saldırıya uğrama nedeni olarak, altcoin’in yükselişini bir tehdit olarak görmesi olduğunu düşünüyorlar.

Verge’in Twitter hesabı güvenlik konusunda çok şanslı olmasa da, tutkulu ve ne istediğini bilen bir topluluğu olduğu için oldukça şanslı. Hesabı hackerlardan geri aldıktan sonra, ekip birçok destek mesajını retweet etti.

Paraların çalınmadığının ortaya çıkması ve hesabın geri alınması ile bu hack olayı ucuz atlatılmış oldu. Kripto para piyasasındaki herkesin 2FA’ı kullanmasını ve SIM kartlarının çoğaltılmaması için tetikte olması çok önemli bir güvenlik meselesi olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin