Venezuella Petro’su için Nicolas Maduro fazlasıyla çabalıyor
Venezuella Petro’su için Nicolas Maduro fazlasıyla çabalıyor

Venezuella Petro’su için gençlik bankası kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuella, devletin tartışmalı ulusal kripto parası Petro’nun finanse edilmesi için bir gençlik bankası kuruluyor. Venezuella Petro’su için kurulacak bu gençlik bankası üretken girişimleri destekleyecek.

Gençlik bankasına 1,2 milyar dolar değerinde Petro verilecek

Venezuella’nın devlet başkanı Nicolas Maduro, 20 milyon Petro ile faaliyetlerine başlayacak olan, öğrenciler ve gençler için bir banka kuracağını açıkladı. Perşembe günü Aragua eyaletinde düzenlenen bir gençlik töreninde konuşan Nicolas Maduro, yeni kurulacak olan kuruma 1,2 milyar dolar değerinde Petro verileceğini ve bankanın üretken girişimleri destekleyeceğini söyledi.

Nicolas Maduro, yaptığı konuşmada, her üniversitenin Venezuella ekonomisini güçlendirmek amacıyla kripto para üretmek için bir madencilik çiftliğine sahip olması gerektiğini de belirtti.

Venezuella Petro’su için Nicolas Maduro fazlasıyla çabalıyor

Şubat 2018’de başlatılan Petro, Venezuella devlet başkanının doğrudan emriyle geliştirilen, ulusal ve petrol destekli bir kripto para birimi. Bu proje, Venezuella’nın ABD yaptırımlarından kaçınmak için devreye koyduğu bir çözüm.

Ülkenin kendi muhalefet liderliğindeki kongresi bile Petro’yu kınadı. Lansmanından önce Petro’nun yasa dışı olduğunu ve sadece ülkenin varlıklarına karşı borçlandığı söylendi. Petro’nun ön satışının piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, Başkan Maduro, ülkenin altın rezervleriyle desteklenecek ikinci bir kripto para birimi planladığını duyurdu.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin