Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?
Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?

Venezuelalılar Bitcoin’in bankalardan daha iyi olduğunu iddia ediyor; Karartmaya rağmen BTC ayakta kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in 4.000 doların üzerinde fiyatlar görmesi ile kripto meraklılarından boğa piyasası yorumları gelmeye başladı. BTC’de uzun zamandır beklenen rakamlar görülmeye başlansa da Bitcoin madencilik faaliyetlerinde harcanan enerji hala önemli bir maliyet unsuru. Ancak elektrik yönünden Bitcoin işlemleri söz konusu olduğunda durum biraz farklı bir hal alıyor. Örneğin, Venezuelalılar, son zamanlarda ülkede görülen geniş çaplı elektrik kesintilerinin BTC ağını etkilemediğini iddia ediyorlar.

Bitcoin merkezi yapıdaki bankalardan daha iyi

Finansal yazar ve tanınmış Bitcoin eleştirmeni Frances Coppola, 16 Mart’ta Twitter üzerinden ‘Bitcoin’in elektriğe ihtiyacı olduğunu’ iddia etti. Bazı haberlere göre, karartma nedeniyle aniden yüzde 40 oranında düşüş gösteren Venezuela’daki Bitcoin’in kullanımını tartışan Profesör Steve Hanke’nin bir twitini aktardı. Coppola, Steve Hanke’nin twitinden alıntı yaparak attığı twit şu şekilde:

Fakat olayın arkasında iddiaların yanlış olduğu ortaya çıktı. 18 Mart 2019’da Venezuela’dan Bitcoin meraklısı gibi görünen bir redditor – Coppola’nın Twitini alıntı yaparak bir yazı yayınladı. Redditor, “Bütün ülkemde elektrik yoktu. Bu tüm bankaları etkiledi. Ancak Bitcoin hâlâ ayaktaydı.” Açıklamasını yaptı. Yazısında karartmanın hızlı bir şekilde bankaları, banka ve Kredi kartlarını etkilediğini ancak Bitcoin ağını etkilemediğini açıklıyordu.

My whole country didn’t had electricity, all banks were down. Bitcoin was still up. from Bitcoin

Coppola, uzun süredir Bitcoin’i eleştiren bir kişi olarak bilinir. Ve Morgan Creek’in kurucusu Anthony Pompliano, ona ithafen görüşlerinin yanlış olduğuna dair bir twit attı. Twitinde ise Bitcoin’in sadece üstün bir para olduğu iddiasını yineledi.

https://twitter.com/APompliano/status/1107833836631740416

Venezuela‘da elektrik kesintisi olmasına rağmen, Venezuelalılar arasında Bitcoin’in ilgisi daha da artmaya başladı. Reddit kullanıcısı bir soruya verdiği cevapta; Venezuela’daki kripto para ilgisinin her geçen gün arttığını ve daha fazla insanın ilgilenmeye başladığın söyledi.

Venezuelalılar Dash ekibinden destek görmeye devam ediyor

Venezuela’nın çoğu zaman zayıf ekonomi ve altyapı sorunları baş gösterdiğinden, Dash Text Wallet’ın bu tür sorunların bir kısmını ele aldığı bildiriliyor. Coingape’in bildirdiğine göre Dash’in SMS cüzdan hizmeti yeni bağış modeli üzerinden 50 öğrenciye yardım etti. Modelin internet kullanımının ücretsiz olduğunu, herhangi birinin/bağışçının internet olmadan belirli bir Bitcoin adresine bağış gönderebileceği ve yardım edilen kimsenin cihazı internete bağlamak zorunda kalmadan aynı şekilde alabileceği anlamına geliyor.

Bu nedenle, Venezuelalılara internet olmadan Dash gibi kripto para birimlerine erişim sağlanıyor. Bununla birlikte, Redditor’un son iddiası, Bitcoin’in işlem için elektriğe ihtiyaç duymadığını açıkça gösteriyor. Ancak Bitcoin madenciliğine gelince durum farklılık gösteriyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin