Venezuela’dan sonra Küba’da kripto paraları kurtarıcı olarak görüyor

Venezuela’dan sonra Küba’da kripto paraları kurtarıcı olarak görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küba, kripto para birimlerini güçlü finansal dışlanmasından kaçmanın bir yolu olarak görüyor, peki Venezuela’nın uyuşmazlığını takip edecek mi? Reuters, Küba’nın ABD’nin getirdiği ekonomik yaptırımları engellemek için kripto para birimleri kullanacağını düşünüyor.

Devlet tarafından işletilen kripto paralar

Küba’nın kripto planları hakkında daha fazla ayrıntı yok, ancak büyük olasılıkla Venezuela’nın uzun vadeli müttefiki adımlarını, devlet tarafından işletilen kripto paralarını yayınlayarak izleyecek.

Sosyalizme sert bir cevap

Nisan ayında, Cumhurbaşkanı Donald Trump, Küba füzesi krizinden bu yana Komünist hükümete en sert ekonomik yaptırımları uyguladı. Ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’a göre, yeni yaptırımların Obama yönetimi tarafından yapılan sosyalizmin “cazibesine” son vermesi gerekiyor.

ABD, Küba’yı feci sosyalizm gündeminin ülke ekonomisini kaynama noktasına iten Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’yu desteklemekle suçladı.

Kripto paralar kurtarmaya geliyor

Bu çıkmazdan kurtulmak için, Küba şu anda kripto para birimlerini araştırmaktadır. Ekonomi Bakanı Alejandro Gil Fernandez konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Kripto para biriminin ulusal ve uluslararası ticari işlemlerimizde … potansiyel kullanımını inceliyoruz ve bu konuda akademisyenlerle birlikte çalışıyoruz.

Maduro, aşırı enflasyona “Petro” adı verilen petrol sabitlemeli bir kripto para birimi ile karşılık verme planını gündeme getirdi, ancak başarısız oldu. Yine de, Bitcoin, Kübalılara ekonomik özgürlük kazanmaları için harika bir fırsat sunuyor, ancak İnternet erişiminin kısıtlanması büyük bir engel.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin