Bitcoin bu ülkede rekor hacimle işlem görüyor!
Bitcoin bu ülkede rekor hacimle işlem görüyor!

Venezuela Bitcoin ticaret rekorunu kırdı: Petro kripto parası ise yakında satışa sunulacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela, geçtiğimiz hafta en yüksek Bitcoin ticaret hacmini yayınladı ve 6 Ekim tarihli verilere göre, ülke yeni ekonomik sarsıntılar yaşıyor. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ise Petro kripto parasının lansman tarihini açıkladı.

Venezuela’nın Bitcoin ticaret rekoru!

P2P ticaret platformu Localbitcoins’in istatistikleri, Venezuelalıların Cumartesi günü sona eren haftada toplam 1073 BTC’yi (7,1 milyon dolar) dönüştürdüğünü gösteriyor. Bir önceki rekor, Eylül ayında 898 BTC (5,95 milyon dolar) ile üç hafta boyunca değişti.

Tüccarlar, hükümetin ekonomiye yönelik artan müdahalesi ve Ağustos ayında bir para biriminin yeniden tanımlanmasına rağmen devam eden aşırı hiper enflasyonu atlatmak için Venezuela’da kripto para birimine dönmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro 2 Ekim’de yaptığı açıklamada, ülkenin tartışmalı kripto para birimi olan Petro’nun Kasım ayında yeniden markalaşacağını ve piyasaya sürüleceğini söyledi.

Petro kripto parası kimseyi ikna edemedi!

Bu arada Cuma günü, başkan yardımcısı Delcy Rodriguez, tüm yeni pasaport başvurularının Petro ile yapılacağını açıkladı. Petro’nun kimlik sorunları, projenin ülkede ve uluslararası düzeyde eleştirilmesine neden oluyor.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin