LEDGER NANO S
Ve Ledger Nano S'ye IOTA desteği geldi

Ve Ledger Nano S’ye IOTA desteği geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya merkezli IOTA Vakfı, IOTA tokenlerini Ledger’in kripto cüzdan donanımlarıyla entegre edileceğini bildirdi. Ledger Nano S’nin IOTA desteği kripto para adaptasyonunu artırıcı yönde etki etmesi ise muhtemel gözüküyor.

IOTA Vakfı, dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) geliştirilmesi ve standardizasyonunu destekleyen ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon. IOTA, ticari kabulünü kolaylaştırmak için ise çevresinde ekosistemler inşa etmeye odaklanmış durumda.

Kasım 2017 itibarıyla, vakıf 255 milyon dolar değerinde tokene sahip olduğunu raporlamıştı. Ekosistem fonu olarak 22 milyon dolar ve toplu satıştan dolayı sahip olunamayan IOTA miktarının ise 20 milyon dolar değerinde olduğu bildirildi.

Ledger Nano S IOTA desteğ Trinity ve Romeo cüzdanları ardından geliyor

IOTA Trinity ve Romeo cüzdanlarıyla entegrasyonun ardından, Ledger Nano S donanım cüzdanı, kullanıcıların kendi anahtarlarını koruyabilmelerini ve bilgisayarlarından veya akıllı telefonlarından anahtarlarını izole ederek özel bir çipte IOTA tokenlerine erişmelerini sağlayacak.

Bu, kullanıcıların güvenlik protokolünün bir parçası olarak Defter donanım cüzdanlarındaki işlemleri doğrulamasını da sağlayacak. Ledger cüzdanının kredi kartları veya pasaportlar için kullanılan benzer bir çipi olduğu bildirildi. Daha önce de bildirdiği gibi, Japon ICT holdingleri Fujitsu, imalat endüstrisinde denetim izi süreçleri için IOTA tabanlı bir kavram kanıtının (PoC) başlatıldığını duyurmuştu.

Şirketin, IOTA protokolünü “endüstriyel üretim ortamları ve tedarik zincirleri” boyunca “şeffaf bir veri depolama ortamı” olarak kullanması ve şeffaflığı, veri güvenini ve veri güvenliğini iyileştirmesi bekleniyor.

Haziran ayında IOTA ve Volkswagen, IOTA’nın otonom otomobiller için Tangle sistemini kullanan bir PoC tanıtımı yapmıştı. PoC, Volkswagen’in IOTA’nın Tangle mimarisini, araç üreticisinin yeni “Connected Car” sistemlerinin bir parçası olarak “kablosuz olarak” yazılım güncellemelerini aktarmasını sağlıyor.

IOTA Tangle, Nesnelerin İnterneti (IoT) ortamı için özel olarak tasarlanmış bir başka DLT türü olarak biliniyor. Aynı zamanda Güvenli veri aktarımı, gerçek zamanlı mikro ödemeler ve diğer de veriler dahil olmak üzere makine-makine etkileşimlerini kolaylaştıran açık kaynaklı bir protokol.

Yazım esnasında, IOTA tokeni, CoinMarketCap’ten alınan verilere göre yaklaşık 1.3 milyar dolarlık piyasa değerine sahip 0,47 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin