Bitcoin 5.000 $ düşerken vadeli işlem yatırımcıları ağır bir darbe aldı
Bitcoin 5.000 $ düşerken vadeli işlem yatırımcıları ağır bir darbe aldı

Bitcoin 5.000 $ düşerken vadeli işlem yatırımcıları ağır bir darbe aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in yukarı yönlü seyri birçok yatırımcının BTC vadeli işlemlerinde kaldıraç kullanarak alış (long) pozisyonu açmasını sağlıyordu. Son günlerde long pozisyonları ağırlığını artırırken dün Bitcoin’de görülen 5.000 dolarlık gerileme, bu pozisyonlardan toplamda 630 milyon doların buharlaşmasına neden oldu.

Düşüşten önce Bitcoin 59.450 dolara kadar yükselirken çoğu yatırımcı yükselişin devam edeceği inancıyla BTC’de long pozisyonlarını artırdı. Ardından birkaç saat için BTC, 54.000 dolar bandının altına kadar sarkınca vadeli işlem pozisyonların tasfiye miktarı da yüksek seviyelere ulaştı.

Görülen panik satışları ise koronavirüsün yeni varyantının küresel finans piyasalarında endişelere yol açmasına atfedildi. Botsvana, Güney Afrika ve Hong Kong’da görülen yeni bir COVID-19 türünün, ekonomik faaliyetleri aksatabileceği korkusu, düşüşün en büyük nedeniydi.

Beklendiği gibi, Bitcoin’in düşüşü tüm altcoin piyasasını da beraberinde sürükledi ve birçok altcoin hafta sonuna %10’un üzerinde kayıplarla girdi. İlk 50 kripto paranın kayda değer bir düşüşü, sırasıyla yaklaşık %18 ve %17 düşüş gösteren Crypto.com’un CRO tokeni ve Avalanche’ın AVAX tokeni oldu..

Ne olmuştu?

Güney Afrika, Durban’daki KwaZulu-Natal Üniversitesi’nde bulaşıcı bir hastalık doktoru olan Richard Lessells, bilim dergisi Nature’a şunları söyledi:

“Bu varyant hakkında anlamadığımız çok şey var. Mutasyon profili bizi endişelendiriyor, ancak şimdi bu varyantın önemini ve pandemiye verilen yanıt için ne anlama geldiğini anlamak için çalışmamız gerekiyor.”

Tüm dünyadaki diğer borsalar ve piyasalar etkilendiğinden, kripto para piyasası darbe alan tek piyasa değil. FTSE100 bu yazının yazıldığı tarihte %2.78 düşüşle şu anda 7.107.98’de. Amerika Birleşik Devletleri Dow Jones %2,21 düşerken, S&P500 piyasa öncesi çatışmada %1,78 düştü.

Emtia piyasası, her iki petrol kriterinin de %5’in üzerinde düşmesiyle darbe aldı ve her ikisi de 70$’lık fiyata daha yakın. Bakır da %2,70 düşerken Altın %1,35 arttı ancak bu yıl en büyük haftalık kayıplarından birini kaydetmeye hazırlanıyor.

Vadeli işlemler düşüşten ağır etkilendi

Binance long tasfiye işlemleri, toplam tasfiyelerin %42,22’sine sahip olarak 266 milyon $ ile en büyük kaybı oluşturuyor. Okex ve FTX, sırasıyla 143 milyon ve 58,25 milyon dolarla ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Bu büyüklükte bir düşüşün ABD doları için güç anlamına geleceği düşünülebilir; ancak, dolar endeksi %0,65 düşüşle 96.235 baz puanla işlem görüyor ve Haziran 2020’den bu yana en yüksek seviyesi olan 96.94 baz puana kadar çıktıktan sonra galibiyet serisini sonlandırdığı için durum böyle değil.

Sonuç

Cointelegraph’a katkıda bulunan Michaël van de Poppe, mevcut fiyat hareketini “güzel” olarak nitelendirdi. “Güzel fiyat hareketi #Bitcoin. Beğendim. Piyasalardaki birçok sıçrama tam olarak izleniyor.”

Ayrıca, piyasalar tekrarlayan oynaklığın kısa vadede önemli bir özellik olmaya devam ettiğini gösterdiğinden, tüccarlara altcoin’lerde “sıçramaları kovalamamalarını” tavsiye etti.

nairametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin