Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Bitcoin kârlı bir yatırım mı? Dikkat çekici bir veri ortaya çıktı

Uzun vadeli Bitcoin grafiği BTC için ne söylüyor? Analistler 7.000 doların öneminden bahsediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta, Bitcoin daha çok yatay bir seyir izledi. Bu konsolidasyon, ne yükseliş ne de düşüş eğilimi gösterse de, bazıları BTC’nin 2018 ayı piyasası boyunca önemli bir destek bölgesi olan 6.000’lerin ortalarının gündemde olduğunu belirtti.

Aslında, Adaptive Capital’in ortağı Willy Woo, uzun süredir Bitcoin’in makro fiyat eğilimleriyle ilişkili olduğunu iddia ettiği zincir içi momentumun, çok aylı bir düşüşün ardından “yükselişe geçme” bölgesinde olduğunu yazdı.

Bunu akılda tutarak, “en düşük olasılıkla” olduğunu, yani 6.500 dolarlık düşüşün altındaki herhangi bir hareketin “makro görünümünde sadece bir fitil olacağını” belirtti.

Bitcoin alt bölgeden uzak işlem görüyor

Geçenlerde bir başka popüler analist Jonny Moe, Twitter’da Bitcoin’in “alt bölgeleri test edebileceğini” belirtti.

Bitcoin’in makro fiyat çizelgesinin gerilemede bir dip belirtisi göstermediğine dikkat çeken bazı analistlerde var.

Popüler analist Cold Blooded Shiller, yakın zamanda BTC’nin, son boğa hareketinin zirvesinden beri düşen bir kanalın içinde olduğunu, bunun da 13.000 ila 14.000 ABD dolar aralığından başlayan bir düzeltme olduğuna dikkat çekiyor.

Görüldüğü gibi, 7,100 dolar seviyesindeki Bitcoin, kanalın ortasında ve düşüş alanına yakın değil. Shiller, hacim hareketlerini incelediğinde dip görmediğini dile getiriyor. Ayrıca bir dibe doğru hareketin içinde olduğunu kabul etmesi için Bitcoin’in, yukarıda belirtilen iniş kanalından hızlı bir şekilde büyük hacimle hareket etmesi, toplu satışların görülmesi, desteğe düşmesi, sıçraması, ardından düşüş hareketine devam etmesi gerektiği sonucuna vardı.

Ayrıca Bitcoin’in BTC tarihinde daha önce iki kez görülen tekrarlanan bir döngünün ortasında olduğunu gösteren işaretler gösterdiğini belirten Rampage da var. Döngü parabolik ve yuvarlatılmış bir şişirme tepesi, bahsedilen tepenin yanında konsolidasyon, tarihsel bir yükseliş eğilimi test etmek için güçlü bir düşüş, birincil yükseliş tepesinin altında oluşturulmuş ikincil bir tepeyle, daha sonra ayı piyasası aşaması için aşağıda belirtilen tarihsel yükseliş trendi altında çöküş ile işaretlenmiştir.

Bu döngü, Bitcoin’in, potansiyel olarak çok yıl süren bir ayı aşamasına girmek için ortalama 5.000 $ değerindeki tarihsel yükseliş çizgisinin altında kalması gerektiğini ön görüyor.

ethereumworldnews


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin