Uzun süredir beklenen altcoin sezonu ne zaman başlıyor? Detaylı analiz
Uzun süredir beklenen altcoin sezonu ne zaman başlıyor? Detaylı analiz

Uzun süredir beklenen altcoin sezonu ne zaman başlıyor? Detaylı analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum blok zincirinin yerel kripto para birimi olan Ethereum (ETH), Bitcoin’in (BTC) gerisinde kalmayı sürdürüyor. Tarihsel olarak BTC her dalgalandığında, altcoinler daha büyük yukarı yönlü fiyat hareketleriyle yükselme eğilimine giriyor. Peki altcoin sezonu ne zaman başlayacak?

Bu sefer Bitcoin, özellikle Aralık ayında altcoin piyasasından açıkça daha iyi performans gösterdi. BTC piyasa değeri hakimiyeti, büyük ölçüde geçtiğimiz hafta XRP’deki büyük satışlar nedeniyle son zamanlarda bir yılın en yüksek seviyesi olan %70’e yükseldi.

Bitcoin’in mevcut fiyat trendi ile 2018 ve 2019’daki önceki boğa döngüleri arasındaki fark, BTC’nin fiyat keşfine girmiş olması olarak yorumlanıyor.

Bitcoin ve altcoin piyasaları birlikte nasıl hareket eder?

Basitçe ifade etmek gerekirse, fiyat keşfi, bir varlığın fiyatının önceki yüksek seviyeyi aşması ve planlanmamış bölgeye girmeye devam etmesidir. Altcoinler, Bitcoin fiyat keşfine girdiğinde genellikle durgun hale gelir çünkü BTC, altcoin piyasasındaki hacmi emer.

Bitcoin hızla yükselirken, aynı zamanda büyük kısa vadeli geri çekilmelere eğilimlidir. Altcoinler için sorun, BTC yükseldiğinde BTC’nin gerisinde kalması ve BTC geri çekildiğinde altcoinlerin tipik olarak daha da büyük düzeltmeler görmesidir.

Öngörülebilir gelecekte, altcoin piyasasının ETH’nin Bitcoin’e karşı ivme kazandığını görmesi kritik önem taşıyor. Yakın vadede ortaya çıkarsa bu muhtemelen bir sonraki altcoin sezonunu başlatacaktır.

Şu anda Ethereum, Bitcoin’e karşı hâlâ düşük performans gösteriyor. Günlük grafik dahil olmak üzere çoğu geniş zaman diliminde ETH/BTC çifti, halen bir kırılma belirtisi göstermiyor.

Bu nedenle altcoin pazarı için ideal senaryo, ETH/BTC çiftinin dibe vurduğunu görmek ve ardından yenilenen ivmeyi görmek için altcoinlere çıkmaktır.

Yakın vadede altcoin sezonu mümkün olmayabilir

Cointelegraph Markets analisti Michael van de Poppe, yatırımcıların şu anda piyasa dinamiği nedeniyle altcoin satın almaktan korktuğunu belirtti. Ayrıca son ETH teknik analizinde ETH/BTC çiftinin hâlâ zayıflık gösterdiğini vurguladı.

Ethereum haftalık grafiğinin BTC çifti desteğinin altında net bir bozulma gösterdiğini ve bu da altcoinler için daha fazla zayıflığın muhtemel olduğunu gösteriyor. Poppe, ETH/BTC çiftinin yükseliş momentumunu geri kazanmak için 0,026 BTC’nin üzerine çıkması gerektiğini kaydetti.

ETH için ideal olarak, 0.026 sats seviyesinin geri kazanılması, gücü ve daha fazla sürekliliği gösterecektir, bu nedenle analistlere göre trader’lar önce bu seviyeyi izlemeli. Bu tutmazsa, izlenecek bir sonraki alan 450 dolarlık bölgenin yanı sıra 0,021 sats bölgesi.

“Alt mevsimin” 2021’in 1. çeyreğinde görünmeyebileceğine dair güçlü bir argüman var.

Bazı analistler, Bitcoin kurumsal yatırımcılar tarafından yönetilen bir ralli gördüğünden, Bitcoin’den elde edilen kârın bu sefer altcoin piyasasına geri dönmeyeceğini söylüyor.

Bununla birlikte bazı trader’lar, Bitcoin rallilerinde altcoinlerin daha cazip hale gelmesini bekliyor. “Salsa Tekila” olarak bilinen bir trader, BTC’nin Aralık ayında zirveye ulaşmasının ardından altcoinlerin tarihsel olarak ilk çeyrekte iyi performans gösterdiğini göz önünde bulundurarak, Bitcoin dalgalanmaya devam ederse sermayenin altcoinlere dönebileceğini belirtti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin