Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor
Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor

Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor. Bitcoin fiyatı (BTC), bu hafta başlarında 8.000 dolarlık seviyeyi aştı ve tüm büyük kripto para borsalarında satın alma hacimlerindeki büyük artışla desteklendi. Analistler, kurumsal yatırımcılardan gelen talepteki ani yükselişin ve yeni sermaye girişinin, Bitcoin’de dalgalanmayı tetiklediğini açıkladı.

Bitcoin’in 250.000 doları aşması için 4 yıl içinde 31 kattan fazla artması gerekiyor

Milyarder risk sermayedarı ve uzun zamandır Bitcoin spekülatörü olan Tim Draper, 2018 Bitcoin tahminlerini açıklayarak, piyasanın en baskın kripto parasının değerinin 4 yıl içinde 250.000 dolar olacağını söyledi.

250.000 dolarlık bir fiyat, Bitcoin’in 5 trilyon dolarlık pazar değerlemesine yol açacak.  Kripto para piyasası yaklaşık 900 milyar dolar değerinde. Bitcoin’in 250.000 doları aşması için 4 yıllık bir süre içinde 31 kattan fazla artması gerekiyor.

Piyasaya birçok yatırımcı kısa vadeli karlar için girmiyor

Tim Draper başlangıçta Bitcoin yatırımı için uzun vadeli hedefini açıkladığında, piyasadaki kripto para birimi yatırımcıları Tim Draper’ın görüşünü benimsemediler. Ancak yatırımcılar daha sonra, özellikle uzun vadede Bitcoin için 250.000 dolar fiyat hedefinin gerçekçi bir hedef olduğunu kabul ettiler.

Kripto para piyasasında birçok yatırımcı kısa vadeli karlar için piyasaya girmiyor. Durum böyle olsaydı, yatırımcıların büyük çoğunluğu Aralık 2017’de para kazanmış olmalıydı. Ekonomistler, kripto para piyasasının bir balonun içinde olduğunu tartışıyor.

Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor
Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor

Yatırımcılar, piyasanın 900 milyar dolarlık bir pazar olarak sona ermeyeceğine inanıyor

Ancak Peter Thiel ve Tim Draper gibi yatırımcılar aynı fikirde değil. Yatırımcılar, büyük karlar gördükten sonra Aralık ayında kripto para piyasasından çekilmedi. Yatırımcılar, kripto para piyasasının maksimum potansiyelinin 900 milyar dolarlık bir pazar olarak sona ermeyeceğine inanıyorlar.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Tim Draper ve Peter Thiel’in söylediği gibi rezerv para birimine dönüşen Bitcoin için, çok trilyon dolarlık bir piyasa yatırımı yapılmalı ve piyasa değerlemesi açısından altın gibi geleneksel varlıklarla rekabet etmeli. Tüm kripto para piyasasının likiditesi, New York Borsası (NYSE) ve Nasdaq gibi hisse senedi piyasalarının likiditesine yakın değil.

Bitcoin’in gerçek potansiyeli, Tim Draper gibi yatırımcılar tarafından paylaşılmakta

Bitcoin milyarlarca kullanıcı, perakendeci, tüccar, restoran, kafe, işletme ve daha fazlasının kullandığı büyük bir para birimine dönüşebiliyorsa, çok trilyon dolarlık bir piyasa değerine kolayca ulaşabilir. Bu Bitcoin’in gerçek potansiyeli, kripto paranın ve merkezi olmayan finansal ağların vizyonunu gerçekten anlayan Tim Draper gibi yatırımcılar tarafından paylaşılmakta.

“Bitcoin’de risk almak şu anda pek çok fırsatı beraberinde getirecek.”

Orta vadede Wall Street analisti ve Fundstrat’ın kurucusu Tom Lee, 2018 yılı sonunda Bitcoin’in 25.000 dolara ulaşacağını belirtti. Çünkü Bitcoin her düzeltmeden sonra kendini toparlıyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıyor. Tom Lee Bitcoin’e yönelik fiyat tahminini şu sözlerle ifade etti:

Kendine güvenen Bitcoin’de risk almanın şu anda pek çok fırsatı beraberinde getireceğine inanıyoruz. Bitcoin’in yıl sonunda 25.000 dolara ulaşabileceğini düşünüyoruz.

Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor
Uzmanlar Bitcoin fiyatının uçuşa geçeceğini düşünüyor

Uzmanlar Bitcoin yükselişe devam ederse, tüm kayıplarını geri kazanabileceğini belirtiyor. Bitcoin üç günlük bir süre içerisinde 6.900 dolar seviyelerinden 8.000 dolar seviyelerine yükselerek, yüzde 15’lik bir artış kaydetti. Eğer Bitcoin momentumu Nisan ayı boyunca ve yılın geri kalanında devam ederse, önceki tüm zamanların üzerinde bir geri kazanım mümkün.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin