featured

Uzmanlar açıkladı: Bitcoin ve diğer varlıklar arasındaki korelasyon iyi bir durum mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in altın ve geleneksel finansal piyasalarla olan ilişkileri son günlerde çok fazla kez gündeme geldi. Topluluktan bazı uzmanlar, kripto paranın büyümeye devam etmesi için Bitcoin ve diğer varlıklar arasındaki korelasyonun ortadan kalkması gerektiğine inanıyor.

En büyük kripto para birimi, diğer varlıklara kıyasla etkileyici bir geçmişe sahip. Tarihte geleneksel borsalarla BTC arasında birkaç negatif korelasyon örneğinden söz edebiliriz. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının en yoğun günlerinde hisse senetlerinin çoğu düşerken BTC yükseliyordu.

Bitcoin ve altın bir süredir aynı yönde ilerliyordu

Öte yandan, Bitcoin genellikle altınla paralel bir performans izledi. İran ile ABD arasındaki gerilim Ocak 2020’de tırmanırken, her iki varlık da değerlerini artırdı. Aynı dönemde hisse senetleri bir kez daha darbe alıyordu.

Ancak son birkaç gün biraz farklı geçti. Koronavirüs; Güney Kore, Japonya, İtalya, ABD ve daha birçok ülkeden gelen doğrulanmış vakalarla yayılmayı sürdürüyor. Başkan Trump’ın durumu düzeltmeye çalışmasından sonra bile borsalar kıpkırmızı.

Dünyanın belki de en yaygın güvenli varlığı altın, pazartesi günü son yedi yıl içerisindeki en yüksek fiyatını kaydetti. Hafif bir şekilde geri çekilmiş olmasına rağmen, hâlâ olumlu işaretler gösteriyor. Ancak Bitcoin çöküşte. Hafta boyunca, en büyük dijital varlık değerinin 1.000 dolarından fazlasını kaybetti.

Bu belirsizlik döneminde topluluk, Bitcoin’in altın gibi bir sığınak görevi görmesinin ortadan kalktığını düşünmeye başladı. Bununla birlikte bazı kişiler, diğer varlıklarla korelasyonları artık masada olmasa bile, BTC için yararlı olabileceğine inanıyor.

“BTC büyümek istiyorsa hiçbir varlıkla ilişkili olmamalı.”

Popüler kripto para yorumcusu Alex Saunders, Bitcoin’in kendisini kalabalıktan ayırması gerektiğine inanıyor. Saunders’e göre eğer Bitcoin büyümeye devam etmek istiyorsa “tamamen ilişkisiz” olmalıdır.

Virgin Galactic Başkanı Chamath Palihapitiya geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in geleneksel finansal dünya ile tamamen ilişkisiz olduğunu belirtmişti.

cryptopotato

Kripto para endüstrisinin en zenginleri açıklandı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin