Altcoinlerde kanlı düzeltme yaşanıyor
Altcoinlerde kanlı düzeltme yaşanıyor

Uyarı! Kripto piyasası büyük düzeltme ile karşı karşıya: Bitcoin 4000 dolara gerileyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Destansı bir düşüşün ardından, Bitcoin dahil çoğu kripto para birimi hızlıca iyileşti, ancak düzeltme yeni başlamış olabilir. Peki, ana düzeltme gerçekten bitti mi?

Bitcoin düzeltme

Bitcoin nihayet molaları 6.000 dolar seviyesinden çekerek geri kazanmayı başardı ve dün 7.000 doların üzerine çıktı. Bitcoin’i takiben Ethereum, TRON, IOTA, Cosmos, Cardano, Binance Coin vb. gibi diğer ana kripto para birimleri keskin bir şekilde düştükten sonra düzeldi. Toplam kripto pazarının kapitalizasyonu da bir kez daha 230 milyar dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bugün Bitcoin, 7.000 ile 7.050 dolar arasındaki uzun bir ticaretin ardından 7.200 doların üstünde bir miktar toparlandı. Ancak bugün, BTC, 7.500 dolarlık aralığı test ettikten sonra düşüşe geçiyor. Bitcoin fiyatının 7.300 doların altına düşmesine neden olan 7.500 dolar civarında bir çok satış baskısı ortaya çıktı. Toplam pazar hacmi, Bitcoin yukarı doğru yükselirken önceki birkaç seansa kıyasla büyük bir düşüş yaşıyor. Bu durum, daha da aşağı doğru düzeltmenin bir işareti olabilir. Bu, ana düzeltmenin henüz bitmediği ve BTC’nin yakında 6.000 dolar aralığına geri dönebileceği ve hatta daha da düşebileceği anlamına geliyor.

 Ethereum ve diğerleri

Ethereum dün BTC kitlesel bir şekilde düştüğünde bile 240 dolarlık destek seviyesinin üzerindeki pozisyonunu koruyabildi. ETH sadece bir hafta içinde %37’den fazla kazandı, ancak bugün 240 doların altına düştü ve şu anda 230 dolar seviyesine doğru düzeltti. Bitcoin 6.000 dolar seviyesinin altına düşerse, Ethereum’un fiyatını da etkileyebilir ve ayrıca 220 ve 200 dolar seviyelerine doğru hareket edebilir.

Gün başlangıcında iyice toparlandıktan sonra, ilk on kripto para birimi, şu anda yeşil olan Binance Coin, Stellar ve Cardano ile aşağı doğru düzelmeye başladı.

Piyasa kapitalizasyonu

Kripto para biriminin toplam piyasa değeri daha önce 232 milyar dolara kadar ulaşabildi ancak son zamanlarda bir kez daha 230 milyar doların altına düştü ve şu anda 288.95 milyar dolarda duruyor. Dünkü işlem sırasında, piyasa değeri yalnızca birkaç saat içinde 30 milyar dolardan fazla kaybetti.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin