usstocks
USStocks token stabilcoin Dai ile ABD hisselerine yatırım imkanı sunuyor

USStocks token stabilcoin Dai ile ABD hisselerine yatırım imkanı sunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezi olmayan finansal sözleşmeler platformu UMA, ABD borsalarına bağlı bir token çıkarmak için ABD Merkezli Özerk Örgüt (DAO) MakerDAO ile ortaklık kurdu.

USStocks olarak adlandırılan ERC-20 tokeni, yatırımcılara kripto para kullanarak ABD borsalarına erişim sağlamayı amaçlıyor. Yatırımcılar, MakerDAO’nun kendi USD destekli stabil coini, Dai (DAI) kullanarak USStocks  tokenini satın alabilecekler

Merkezi olmayan kripto para borsası DDEX şu anda potansiyel yatırımcıların yatırım yapabilmeleri için tercih edilen bir platform oldu.

Blog yazısında konu ile ilgili şu ifade yer aldı:

USStocks, borsada işlem gören en büyük 500 hisse senedinin bir endeksinin birleşik sahipliğini temsil eden bir ERC20 tokeni. Bu, internete erişimi ve dijital parası olan herkesin ABD borsalarına katılabileceği anlamına geliyor.

USStocks token en büyük 500 firmaya yatırım imkanı sunuyor

Firma, tokenin, New York Borsası ve Nasdaq’taki en büyük 500 firmanın endeksini takip edeceğini belirtti.

Maker’ın CEO’su ve ortak kurucusu Rune Christensen, “Dai, ekonomik güçlendirme için kapsayıcı bir platform oluşturmak için kuruldu. Bu bağlamda küresel finansal piyasalara eşdeğer  erişime izin veriyor.” Şeklinde bir yorum yaptı. Ve sözlerine şunları ekledi:

USStocks, merkezi olmayan finansmanın coğrafya veya gelir seviyesine bakılmaksızın insanlar için ekonomik fırsatları nasıl açabileceğinin heyecan verici bir örneği.

Yatırımcılar, tokeni satın aldıklarında herhangi bir hisseye sahip olmayacaklar. Ancak USStocks sahipliği, Dai tarafından yüzde 108,5 şeklinde aşırı teminatlandırılmış bir oranla desteklenen bir sepete fon koyuyor.

Ön uzlaşma tarihi olarak 15 Mayıs işaret edilirken bu tarih itibarıyla USStocks tokenlerinin Dai’de geri alınabileceği belirtildi.

Bu tarz hamlelerin, son dönemlerde popülaritesinin artış gösterdiğini görüyoruz.  Ayrıca büyük ölçüde ABD dolarına bağlı olarak kalmaya devam eden stabil coinler bu tür yatırımlar için kullanılmaya devam ediyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin