UPS,patent,bitcoin
UPS,patent,bitcoin

Ups, Bitcoin’i ödeme sistemi olarak kabul edebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel nakliye devi UPS, yeni yayımlanmış patent dosyalarına bakılarak, eşya ticaretlerinde Bitcoin kabul edebilcekleri ihtimali konuşuluyor

UPS, Perşembe günü ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından (USPTO) yayımlanan bir başvuruya göre, dijital ödeme yöntemlerini kullanabilen bir bankacılık kasa sistemini inceliyor. Geleneksel ödeme sistemlerine ek olarak patent dosyası, Bitcoin’i ödeme için mümkün olan bir para birimi olarak listeliyor.

Ups patent dosyasında Bitcoin elektronik ödeme olarak geçiyor

Bu dosyalama türünde, bir öğenin ticaretinde veya satışında bulunan bir tarafın, alıcının kolaylıkla alması için kasanın içine koyabileceği bir dosya sistemi taslağını hazırlar. Bu kasalardan bazıları, taraflar kasayı kiralarsa ödemeleri kabul edecek şekilde yapılandırılabiliyor.

Patent dosyasında şu ibareler yer alıyor

Örnek düzenlemelerde, kasa bankası kullanıcılardan ödeme almak için bir satış noktası sistemi (POS) sistemi içerebilir: (1) nakit işlem; (2) kredi kartı veya bankamatik kartı işlemi; (3) bir hediye sertifikası; (4) Google Pay, Apple Pay, PayPal, Bitcoin gibi bir elektronik ödeme; ve / veya (5) başka uygun bir ödeme şekli.

Patent başvurusunda Bitcoin, daha önce kredi ile ilgili daha geleneksel ödeme yöntemlerinin arasında  müşterilere geri ödeme yönteminin bir örneği olarak bahsediliyor.

Bitcoin kabul eden şirket sayısı artıyor

Bu başvuru Bitcoin’i muhtemel bir ödeme yöntemi olarak listeleyen patent başvurularının en son örneği. Bu, şirketlerin kripto paraları kabul etmek için topluca hareket ettiklerini göstermiyorken, bir seçenek olarak dahil edilmesi şirket profilini dijitalleştirilmiş bir alışveriş ortamına müsait olarak gösterdiğini vurguluyor.

2017’de, USPTO tarafından yayımlanmış 20’den fazla patent dosyasında Bitcoin olası bir ödeme yöntemi olarak belirtilmişti. Bu sayı 2016’a göre biraz düşerken, son iki yıl içinde ajans tarafından yayımlanan 50’den fazla patent başvurusunda bu devrimsel gelişmeyi içerdiği görülmüştü.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin