UPbit
UPbit

Upbit kripto para endeksi çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin en büyük ikinci kripto para borsası olan Upbit, UBCI (Upbit Crypto Index) adı verilen yeni bir kripto para endeksi başlatmayı planlıyor. Konsept, bir coin teklifi standardı oluşturarak piyasa koşullarını ölçebilen standart bir endeks sağlamak üzerine kurulu.

Bu sabah  yayınlanan haberde Upbit’i kripto para borsasını işleten Dunamu şirketi bu endeksi, yatırımcıların genel pazar eğilimlerini ve büyük resmi anlamasını kolaylaştımayı  amaçladıkları kaydedildi.

Kripto para endeksine ek olarak, şirket ayrıca iş dünyasını genişletmeyi ve böylece endeksin uluslararası piyasalarda kullanılmasını planlıyor. Yerel talebe bağlı olarak yurt içi ve yurt dışı piyasalarda kripto para birimi fiyatları arasında sık sık tutarsızlıklar ortaya çıkıyor.

Güney Kore kripto para ticaretinde oldukça etkili bir ülke ve ülke içindeki gelişmelerin piyasayı etkileme potansiyeli var. Yeni endeks, uzun vadeli işlem ve borsadan alım satım verileri toplayarak, güvenilir bir standart bir değer yaratmak için kullanılacaktır.

Upbit toplamda dört adet endeks çıkaracak

Pazar Endeksi, Sektör Endeksi, Bitcoin Endeksi ve bir Strateji Endeksi olmak üzere toplam dört adet endeks çıkarılacak. Piyasa, sektör ve Bitcoin endeksleri Nisan ayında piyasaya sunulacak ve Upbit yıl sonunda strateji endeksini başlatacak. Her bir endeks hesaplarını yapmak için farklı bir metrik set kullanılacak.

Pazar endeksi, yatırımcıların bir bakışta tüm kripto para akışlarını gözlemlemesini sağlamak için toplam piyasa likidite oranını kullanacak. Her bir kripto para kategorisinin sınıflandırılması, Sektör Endeksine ilişkin verileri sağlayacak ve Bitcoin Endeksi sonuçlarını oluşturmak için BTC’nin pazar payını ve hakimiyetini kullanacak. Strateji Endeksi, portföyleri analiz etmek ve getirilerini takip etmek için daha uzun vadeli ölçülebilir bir yatırım bölümü kullanmakta.

Dunamu Başkanı Lee Seok-woo yerel basına verdiği demeçte şunları söyledi:

“Kripto para piyasasının şu anki durumu, ilk etapta stoklara ve tahvillere dayanan geleneksel finansal piyasayla oldukça benzer. Piyasa daha sofistike hale geldikçe, UBCI’nin gelecekte bu alanda önemli bir rol oynaması bekleniyor. Ayrıca dizin kural kitabını açıklayacağız ve pazarın uzun bir süre önce değerlendirmesine izin vereceğiz.”

Upbit kripto para borsası, şu anda Coinmarketcap‘a göre günde 732 milyon dolar (86.700 BTC) işlem yapıyor. Geçtiğimiz günlerde, Icon ve Tron dahil listelerine bir dizi yeni altcoin ekledi ve Bithumb’dan sonra ülkenin en büyük ikinci borsası oldu.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin