Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!
Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!

Ünlü milyardere göre altın fiyatları artmaya devam edecek! Ya Bitcoin?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altın ons (yaklaşık 31 gram) fiyatları, 6 Ağustos 2020’de 2,075 doları kırarak tüm zamanların rekoruna imza attı. Bu tarihte Türkiye piyasalarında gram altın fiyatı ise 480 TL’yi gördü.

Bu tarihten sonra altın fiyatlarında bir düzeltme yaşanarak ons fiyatı 12 Ağustos’ta 1,860 dolara kadar gerileyerek dip yaptı. Yazının kaleme alındığı saatte altının ons fiyatı 1,946 dolardan işlem görüyor. Türkiye piyasalarında ise gram altın fiyatı 462 TL, çeyrek altın fiyatı ise 751 TL.

Altın fiyatları artmaya devam edecek!

Ünlü milyarder Jeffrey Gundlach’a göre altın fiyatlarındaki artış devam edecek. 135 milyar dolarlık Dounbline Capital’ın yöneticisine göre altın fiyatlarının artışına neden olan temel faktör doların değer kaybetmesi. Aşağıdaki grafikte dolar endeksindeki değişimi görüyoruz. Dolar endeksi (DXY) Mart 2020’deki zirve değerine kıyasla %10’un üzerinde bir düşüş var.

Gundlach’a göre DXY’deki düşüş devam edecek ve altın da değerlenmeye devam edecek. Gundlach, artan ABD bütçe açıklarının da altın değerindeki yükselişi arttıracak faktörler arasından sayıyor.

Gundlach Bitcoin ve altın arasında güçlü bir ilişki görüyor. Altın fiyatlarındaki artışı Bitcoin’in de takip edeceğini iddia ediyor.

Artık Bitcoin’e dijital altın diyebilir miyiz?

Bitcoininst.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin