kripto yatirim
Ünlü Hedge fonu kripto yatırım stratejisini açıkladı

Ünlü hedge fonu kripto yatırım stratejisini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain, kripto para ve dijital varlıklara odaklanan bir riskten korunma fonu olan Tetras Capital, yakın zamanda Ethereum [ETH] konusunda kısa bir pozisyon (satış) alacağını belirtti. Hedge fonu Bitcoin’i [BTC] bir yatırım olarak desteklerken, bu kripto yatırım stratejisi detaylarını kamuoyuna açıkladı.

Tetras Capital tarafından bildirilen yayını ilginç yapan ise kripto para piyasasının ani yükselişinden önce olmasıydı. Bugün ise Bitcoin’in 7000 dolar sınırını geçtiğini görüyoruz. Bu hareket ise Aralık 2017 tarihindeki tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri düşen dalgalanma dönemi devamından sonra bir ralliyi işaret ediyor.

Dün pazarda görülen fiyat artışına rağmen, Ethereum’un performansı yetersiz görünüyor. İlk 10’daki kripto paralar ortalama yüzde 9’luk bir artış kaydederken, Ethereum son 24 saatte sadece yüzde 6’lık bir büyüme gösterdi.

Ethereum price history [1 day] | Source: CoinMarketCap

Tetras Capital kripto yatırım stratejisi olarak Bitcoin’e yatırım yaparak, Ethereum’da satış pozisyonu alacak

Tetras tarafından yayınlanan yayın, Ethereum’un yerel para birimi olan Ether’in fiyatının hala “önemli ölçüde aşırı değerli” olduğunu işaret ediyor. Şirket, Ethereum’un “mevcut ve yakın dönemdeki teknolojik konumundan”  ayrıştırıldığını da dile getiriyor. Hedge fonu platformu şunları belirtti:

Geçen sene, kripto varlık piyasaları, “Blockchain altyapı katmanı”na kattığı değer tezi ile çılgınca yükseldi… Ethereum ve onun doğal varlığı, Ether, bu akımın merkezine oturdu.

Tetras, Ether’in fiyatının yıl içindeki yükselişinin nedeninin spekülasyondan kaynaklandığını ileri sürüyor. Bu, ilgi ve spekülasyondaki azalmanın artık azaldığını ve fiyatta yavaş bir düşüşe yol açacağını gösteriyor. Tetras, yükselişin pazar olgunlaştıkça “kaçınılmaz” güçlükler çekilen “irrasyonel bir coşkunluk” ürünüydü diyor.

Yayın, pazarın ve teknolojinin, şu anki değerlemeyi haklı çıkarmak için çok “spekülatif anlatılar” olmasının ardındaki gelişmeler nedeni ile çok olgun olmadığını belirtiyor.

Spekülatör-yatırımcılar, başlangıçtan beri kripto para piyasasının büyük bir kısmını oluştururken, volatilite piyasanın önemli bir olgusunu oluşturuyordu. Ethereum ağı, her biri 100 milyondan fazla değere sahip 35 ERC20 tokenine ve 1500’den fazla merkezsiz uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Ethereum her gün 750.000 işlemi ile önemli bir kullanımla desteklense bile, Tetras bu talebin durumun fiyatına etki etme konusunda yetersiz kaldığı kanısında.

Tetras ayrıca, bir kripto para biriminin trilyon dolarlık bir piyasa getirisi elde etmesi için bir değer deposuyla benzerlik göstermesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:

ETH’nin, baskın bir SoV (Değer deposu) için gerekli olan önemli özelliklerden yoksun olduğunu düşünüyoruz ve ETH’nin şu anki kripto varlık lideri BTC’nin yerini almasını düşük bir olasılık olarak görüyoruz.

Hedge Fonu önümüzdeki ayların Ethereum için oldukça önemli olduğuna vurgu yapıyor

Ethereum’un SoV haline gelme olasılığının temel olarak kullanım durumlarından biri için potansiyelini kullanmasına bağlı olduğu söyleniyor. Esas olarak, açıklanan iki kullanım vakası bir dApp platformu olarak ve ikinci olarak da İlk Para Teklifi (ICO) şeklinde sermaye artırımı için bir platform olarak kullanımıdır.

DApp cephesinde, Tetras platformun teknik ve merkezsizlik konusunda “ciddi sorunlara” sahip olduğunu ve bu durumun zaman ilerledikçe devam edeceğini düşünüyor. Bu konular ise Ethereum’un değerinin “daha ​​ucuz, daha verimli ve daha az riskli” platformlar üzerinde aşınmasına neden olabilir.

Ayrıca, Ether için gerçek talep, sermaye artırımı projelerinin yaygın metalaşmasıyla gölgeleniyor. Tetras, bu ICO’ların da, gelen talebi karşılayacağını ve böylece talebi azaltacağını belirtti.

Hedge fonu, Ethereum üzerinde kısa bir pozisyon alma konusundaki temel kararlarının, Bitcoin’de bir çekirdek uzun pozisyonu koruyabilmeleri olduğunu belirterek şöyle devam etti:

Yılın başından beri yaptığımız tüm güncellemelerin de gösterdiği gibi, bir sonraki olası boğa piyasasının BTC önderliğinde olacağını düşünüyoruz.

Kripto yatırım stratejisi olarak kripto para birimi üzerinde kısa bir pozisyon oluşturma nedenleri hakkında konuşmaya devam eden hedge fonu uzmanları bunu, fiyatın beklenmedik bir şekilde hareket etmesi ve borçluluk şartlarını yerine getirecek olgun bir piyasaya sahip olmamasının asgari düzeyde risk taşıdığını ifade etti:

Önümüzdeki ayların Ethereum’un geleceği için son derece önemli olacağını düşünüyoruz. Ağ zorlanma (DApp kullanımından), rekabet (alternatif DApp platformlarından) ve düzenleme (ICO’lara doğru) ve spekülatif söylentiler ETH fiyatını test edecektir.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin