Bitcoin fiyatındaki düşüş, kısa vadede yükseliş için bir düzeltmeden ibaret mi?
Bitcoin fiyatındaki düşüş, kısa vadede yükseliş için bir düzeltmeden ibaret mi?

Ünlü analist sıradaki Bitcoin düzeltmesinin tarihini verdi! Fiyat ne zaman düşecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’i tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaran toparlanma, neredeyse aynen analistlerin öngördüğü gibi gerçekleşti. Önde gelen kripto para birimi, boğalar bu hafta başlarında ivme kazandıktan sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 61.800 dolara ulaştı.

Balinalar ticaret faaliyetlerine hâkim olurken, yükseliş hala yüksek oranda spekülasyona bağlı gibi görünüyor.

Short tasfiyeleri dikkat çekti

Bu arada, Bitcoin short’çuları boğaların ticareti devralmasıyla adeta boğuluyor. Tasfiye ölçütleri, 344,4 milyon dolarlık Bitcoin short’unun Bitcoin’in 60.000 doları kırmadan sadece 4 saat önce tasfiye edildiğini gösteriyor.

Bir süre önce bildirdiğimiz üzere 60.000 dolara yükseliş, büyük ölçüde Bitcoin blok zincirinde yakalanan ölçümleri aşan kurumsal birikim nedeniyle oldu.

Tıpkı iddia edildiği gibi, popüler Blockchain analisti Willy Woo, Bitcoin’in 60.000 dolarda ayakta kalmak için iyi bir konumda olduğunu açıkladı. Blockchain ölçümleri yatırımcıların cüzdanlarının şiştiğini gösteriyor.

“60.000 dolar, Bitcoin için sağlam bir doğrulama. Şu ana kadar sahip olduğumuz short’lar göz önüne alındığında, bu fiyat seviyesinde yatırımcı cüzdanlarına taşınan kripto paralar zaten oldukça büyük.”

Satın alma oranı artan bir hızla ilerliyor, bu nedenle bir düzeltme olasılığı son derece düşük.

Bu, Glassnode’un yatırımcıların cüzdanlarındaki arz sayısını gösteren URPD şemasına da yansıyor.

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, 59.417 dolarlık fiyat noktasında, yatırımcıların cüzdanlarına yaklaşık 200.000 dolar akıyor. Rakam, bundan sonra potansiyel olarak artabilir ve eşzamanlı olarak fiyatlar yükselmeye hazır görünüyor.

Bitcoin’cilerden gelen önemli bir soru, yükseliş rallisinin ne zaman yavaşlayacağı, ayıların ne zaman geleceği ve büyük boğanın piyasaya başka bir ralli gelene kadar ne kadar düşüş yaşayacağı.

Nisan ayında düzeltme gelebilir

Woo’ya göre, 60.000 ila 100.000 dolar arasında bir düzeltme, muhtemelen önümüzdeki ay yaşanacak. Nisan ayına kadar Woo, piyasanın o zamana kadar bir düzeltme için olgunlaşacağını tahmin ediyor, bu da arzın ayakta kalmasını sağlayacak sağlıklı bir temel:

“Nisan ayında bir düzeltme gerektiğini düşünüyorum, insanların düşündüğünden daha küçük olabilir.”

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin