featured

Uniswap yeni kod taslağını yayınladı! İşte, yatırımcıları yakından ilgilendiren yeni değişiklikler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Resmi bir blog gönderisinde Uniswap, likiditenin nasıl oluşturulduğunu ve token’lerin zincir üzerinde nasıl alınıp satıldığını anlattığı Uniswap v4’ü tanıttı.

Uniswap

Buna paralel olarak, açık geri bildirim ve anlamlı topluluk katkılarıyla herkese açık olarak oluşturulabilmesi için v4 taslak kodunu yayınladı. Tasarlanan Uniswap v4’ün, yaklaşık iki yıl önce piyasaya sürülen Uniswap v3’ün ötesinde daha büyük değişikliklere sahip olması bekleniyor.

Buna göre v3, ekosistem için önemli bir büyüme ile zincir üstü likidite ve DeFi için bir dönüm noktası oldu. Şu anda blockchain, 1,5 trilyon doların üzerinde işlem hacmini işleyen en büyük merkezi olmayan borsa protokolü olma unvanını elinde tutuyor.

Bunun nedeni, Uniswap v3’ün karmaşık bir değişim alanını dengeleyerek likidite sağlama konusunda kararlı bir yaklaşım benimsemesidir. Ekip v4 ile ilgili vizyonunun, herkesin “kancalar” ile takas kararları vermesine izin vermek olduğunu söylüyor.

Kancalar, bir havuz eyleminin yaşam döngüsünde farklı noktalarda çalışan sözleşmeleri ifade eder. Havuzlar, v3 ile aynı şeyleri veya tamamen yeni işlevler ekleyebilir.

Havuz oluşturma maliyeti %99 oranında azalacak

Bu güncelleme ayrıca, dinamik ücretleri yerel olarak destekleyen, zincir üstü limit emirleri ekleyen veya büyük siparişleri zamana yaymak için zaman ağırlıklı ortalama bir piyasa yapıcı (TWAMM) olarak hareket eden havuzlara izin vereceği için benzersiz özelliklere de sahip olacak.

V3 ile kutsanmış oracle’lar, inşaatçıların gerçek zamanlı, zincir üstü fiyatlandırma verilerini entegre etmesine izin verir. Blog gönderisinde de belirtildiği gibi, ilk tahminler v4’ün havuz oluşturma maliyetlerini %99 oranında azalacağını gösteriyor.

Çünkü Uniswap v3’te her havuz için yeni bir sözleşmenin devreye alınması, havuz oluşturmayı ve çoklu havuz takaslarını gerçekleştirmeyi daha maliyetli hâle getiriyor. V4’te, tüm havuzlar tek bir sözleşmede tutulacak. Bu da önemli miktarda tasarruf sağlayacaktır. Çünkü, artık farklı sözleşmelerde düzenlenen havuzlar arasında token’ların transfer edilmesi gerekmeyecek.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin