featured

Uniswap fiyatında şaşırtıcı artış: UNI fiyatı 15 dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası düşerken güçlü bir çıkış yapan Uniswap, psikolojik destek seviyesinin üzerine çıkarak önemli bir artış yaşadı. Son 1 aydır kripto para piyasasındaki genel hissiyatla birlikte 10 dolar bölgesinde dalgalı bir seyir izleyen altcoin, 14 Haziran Cuma günü işlem saatlerinde 10,60 dolar seviyesini aştı. Bu artışla birlikte piyasa değerine göre 18. sıraya yükselen UNI, katman-2 çözümleri ile popülaritesini arttırarak son 24 saate en çok kazandıran altcoinlerden biri oldu.

Uniswap (UNI) Katman-2 çözümleri

Haziran ayının başında yayınlanan bir X gönderisinde Uniswap V2, Katman-2 blok zincirini desteklemeye hazırlandığını dile getirmişti. Uniswap’ın bu gönderisinin ardından 13 Haziran’da L2 hacminde hızlı bir büyüme gerçekleşti ve Uniswap Protokolünde hızlı artış da dikkat çekti. Yalnızca 22 ay içinde 100 milyar dolara ulaşan UNI, sadece 3 ayda 300 milyar dolara ulaştığını paylaştı.

Kripto uzmanları altcoinin hacmindeki bu büyümenin fiyat artışını tetiklediğini düşünüyor. Buna ek olarak Layer-2 çözümleri arasında kullanımı giderek artan Uniswap platformu; ölçeklenebilirlik ve düşük işlem ücretleri ile daha fazla tercih edilebilir hâle geldi.

Kaynak: X

Bunun yanında hafta başında The Game platformunu satın alan Uniswap, bu yeni ortaklıkla kullanım alanını biraz daha genişletti. Bu gelişme UNI topluluğu arasında olumlu karşılandı. Tüm bu gelişmeler kripto para piyasasındaki düzeltmeler devam ederken UNI fiyatının yüzde 9 yükselmesini sağladı.

14 Haziran Uniswap (UNI) fiyat analizi

Haftanın son işlem gününde UNI, 10 dolarlık kritik desteğin üzerine çıkarak düşen piyasa şartlarına karşı yükselişini sürdürdü. Mayıs ayında düşen kanal modeli içinde hareket eden altcoinin grafiğinde yükselen trend içinde boğa formasyonu oluştu. Yükseliş trendinin hafta sonu da devam etmesi hâlinde UNI fiyatının 10,80 dolarlık desteği aşması bekleniyor. 200 günlük hareketli ortalamayı ifade eden MA200 endeksi yükseliş pozisyonunu sürdürdüğü için altcoinin “Altın haç” modeline doğru ilerlediği düşünülüyor.

Uniswap
UNI teknik grafik / RSI değeri ve SMA

Göreceli Güç Endeksi (RSI) 56.48 seviyesinde yer alıyor. Alım satım bölgesinde dengede yer alan RSI’nın yukarı yönlü hareket etmesi fiyat için olumlu bir sinyal olarak yorumlanıyor. UNI coin bu trendi takip ederse kısa sürede direnç noktası olan 13 dolarlık bölgeye ulaşabilir. Ancak bir düşüş olması hâlinde yeniden 9 veya 8 dolara kadar gerileyebileceği düşünülüyor.

Son olarak bu yazının yazıldığı sırada en iyi altcoinlerden olan UNI yüzde 8.28’lik bir yükselişle 10.74 dolardan işlem görürken işlem hacminde yüzde 14’lük bir düşüş görüldü. UNI fiyatındaki artışla birlikte Layer-2 çözümlerine olan ilginin yükselmesi kripto yatırımcılarını kripto piyasası hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri 99Bitcoins gibi eğitici platformları öne çıkardı. Kripto ekosistemi hakkında çeşitli interaktif ders içerikleri ile zenginleştirilen bu platform, kazanmayı öğrenmenin geleceği olarak lanse ediliyor.

Öğrenirken kazandıran platform: 99Bitcoins

Kripto yatırımcılarının ilgi odağı hâline gelen 99Bitcoins, kendi yerel tokenine sahip platfomlardan biri oluyor. Ön satış projesi olarak yatırımcıya sunulan token, Bitcoin blok zincirinde L2E modelini geliştirmek için BRC-20 ile entegrasyonu sunuyor. Yeni çıkan coinlerden olan 99Bitcoins projesi, yalnızca 1 yıl içinde 8,9 milyar dolarlık şaşırtıcı bir piyasa değerine ulaşan L2E modeline erişim veriyor. Gelişmiş birçok özellik taşıyan 99Bitcoin token projesinde kullanıcılar daha kurs içeriklerinde ilerledikçe token kazanma şansı veriyor.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

Son olarak ön satış sürecinde 2.172.298,64 dolarlık büyük bir birikim toplayarak yatırımcı ilgisini sürdüren 99BTC token, bu yazının yazıldığı sırada 0,00109 dolardan işlem görüyor. Her yeni etapta fiyat artışına giden token projesi, lansman sonrası hızla yükselecek altcoinlerden biri olmayı hedefliyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin