unicef
UNICEF, Ethereum Vakfı desteğiyle kripto para fonunu başlatıyor

UNICEF, Ethereum Vakfı desteğiyle kripto para fonunu başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

UNICEF, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, “dünyadaki çocuklara ve gençlere fayda sağlayan” açık kaynaklı teknolojiyi desteklemek için bir kripto para fonu başlattı.

8 Ekim’de yayınlanan resmi duyuruya göre, UNICEF Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kullanarak “ABD’de kripto para bulunduran ve işlem yapan” ilk kuruluş oldu. UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore konuyla ilgili şunları söyledi:

Bu UNICEF için yeni ve heyecan verici bir girişim. Dijital ekonomiler ve para birimleri gelecek nesillerin hayatlarını şekillendirme potansiyeline sahipse, sundukları fırsatları araştırmamız önemlidir. Bu yüzden kripto para fonumuzun oluşturulması, insani ve kalkınma çalışmalarında önemli ve hoş bir adım olacak.

Ethereum platformu “sayısız hayatı daha iyi” yapabilir

Duyuruya göre, İsviçre’de kurulu kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ethereum Vakfı, yeni kurulan kripto para fonuna ilk katkıda bulunan oldu. Vakfın icra direktörü Aya Miyaguchi’nin, basın toplantısında yaklaşık 18.000 dolar değerinde 100 Ether’in yeni ortaklık aracılığıyla UNICEF’e gönderildiğini belirtti.

Duyuruya göre, bu fonlar “UNICEF İnovasyon Fonu’nun üç fonuna ve“ dünyadaki okulları internete bağlamaya yönelik GIGA girişimi tarafından koordine edilen bir proje ”de kullanılacak. Miyaguchi sözlerine şunları ekledi:

Ethereum platformunun araştırma ve geliştirmesini desteklemeyi ve önümüzdeki yıllarda sayısız yaşam ve endüstriyi daha iyi yapacak bir teknolojiden yararlananların topluluğunu büyütmeyi amaçlıyoruz.

Geçtiğimiz yılsonunda UNICEF İnovasyon Fonu, blok zincir projelerini geliştirmek için altı şirkete 100.000 dolar yatırım yapmıştı.

Şubat ayında, Ethereum donanım hackathon ETHDenver UNICEF ile bir blok zincir ödül tokeni sistemi üzerinde ortaklık kurmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin