Ukrayna kripto para yasası çıkarUkrayna kripto para yasası çıkardı.
Ukrayna kripto para yasası çıkarUkrayna kripto para yasası çıkardı.

Ukrayna’nın Finansal Denge Konseyi, kripto pazarını düzenlemeyi destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SSMCS) Başkanı Timur Khromaev, 20 temmuzda attığı Facebook gönderisi ile Ukrayna Finansal Denge Konseyi’nin (FSC) Kripto Pazarı için düzenleyici tasarıyı(concept) desteklediğini duyurdu.

Kripto para ve token finansal araç olarak kabul edilecek

Khromaev’in aktardıklarına göre tasarı, kripto para ve tokenleri finansal araçlar olarak kabul etmeyi içeriyor. Bu araçların düzenlenmesi devlet organlarının rolleri ve işlevlerini de belirliyor.  Ek olarak ruhsat verme, patent hakkındaki (disclosure) bilgileri belirleme ve diğer faktörleri de tanımlamaktadır.

Finansal Denge Konseyi nedir?

Finansal Denge Konseyi; Ukrayna Ulusal Bankası, Maliye Bakanı, Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Finansal Hizmetler Piyasası Devlet Ulusal Komisyonu, başkanları ile Mevduat Garanti Fonu’nun idari direktöründen oluşur. Ülkenin finansal ve bankacılık sistemlerinin dengesini korumak için riskleri tespit etmek ve en aza indirmekle görevlidirler. Konsey tarafından verilen kararlar sadece tavsiye niteliğindedir.

Khromaev: “Fikir birliği oluşturulmasında önemli bir adım.”

Khromaev bu hareketin “hükümet kurumları ve finansal düzenleyiciler arasında bir fikir birliği oluşturulmasında önemli bir adım” olduğunu belirtti. Bu da Ukrayna’nın Verkhovna Rada ile mevzuatın geliştirilmesi ve kripto pazarı için düzenleyici bir çerçeve üzerinde işbirliği yapma taahhüdünü onaylıyor. NSSMC başkanı, yaratılan çerçevenin yatırımcılar ve kripto piyasa katılımcıları arasında yüksek düzeyde bir etkileşimi ve şeffaflığı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Khromaev: “Kripto pazarı ekonomik ve finansal ilişkilerin ayrılmaz bir parçası.”

Kripto para birimlerinin finansal bir araç olarak tanınması kavramı, Khromaev tarafından “Kripto paranın yasal olarak tanınmasının gerekliliğini ve finansal düzenleyicilerin pozisyonlarının uyarlanmasına duyulan gerekliliğe” vurgu yapılarak geçtiğimiz Mayıs ayında NSSMC’de duyurulmuştu. Khromaev gelişen kripto endüstrisinin, kripto pazarının “ekonomik ve finansal ilişkilerin ayrılmaz bir parçası” haline getirdiğini belirtmişti.

Ukrayna Özel Haberleşme Servisi: Madencilik için lisans olmayacak

Geçtiğimiz ay Ukrayna Özel Haberleşme Servisi kripto para madenciliğini düzenleme planları olmadığını açıklamıştı. Better Regulation Delivery Office’in bilgi istemi sonrasında Ukrayna Özel Haberleşme Servisi kripto para madenciliği için yeni bir lisans duyurma girişimleri olmadığını, bunun özel bir faaliyet türü olarak sınıflandırılacağını belirtmişti.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin