ukrayna
Ukrayna Kripto para düzenlemelerine hız verdi…

Ukrayna Kripto para düzenlemelerine hız verdi… Bakın halkın görüşü nasıl alınıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukrayna Kripto para düzenlemelerine hız verdi… Ukrayna, 15 Mayıs Salı günü Facebook sayfasındaki Ukrayna parlamentosu üyesi Alexei Mushak tarafından atılan bir bildirime göre, kripto paraları yasallaştırmak için yasa tasarısı hazırlıyor.

Mushak, taslak mevzuat belgesinin bir kopyasını ekleyerek, okuyucuları kripto piyasası için önerilen düzenlemelerin şartlarını yorumlamaya çağırdı:

Ukrayna’da birçok toplantının sonucu ve birçok insanın çalışması ile dijital tokenler ve kripto para karşılığı için şartlar oluşturuyoruz. Henüz yolun başındayız ve anlaşmaya varılması gereken bir çok nüans var. Son versiyon iki hafta içinde hazır olacak. Bu çalışmamızı yorumlamanızı ve düzenleme tekliflerinizi  rica ediyorum. Piyasa uygulayıcılarının düşünceleri özellikle önemlidir.

Belgede, mevzuatın Ukrayna’da bir “serbest ve şeffaf” dijital varlık piyasası yaratmayı amaçladığından bahsediliyor. Ayrıca devlet, kurum ve bireysel düzeyde kripto para, dijital tokenler ve akıllı sözleşmelerin saklanması, kullanılması ve değiştirilmesi ile ilgili kuralların ana hatlarının belirlendiği belirtiliyor. Kara para aklama, terörizmin finansmanı ve diğer suç faaliyetleri için kripto kullanımının önlenmesi için düzenleyici önlemler de ayrıca önerilmektedir.

Belge ayrıca kamusal alanda halkla ilişkiler, sağlık hizmetleri ve eğitime özel ilgi gösteren alanlar olarak tek tek Blockchain olarak da bilinen dijital defter teknolojisinin (DLT) kullanımını savunuyor.

Ukrayna vatandaşları ICO’lar konusunda özel bir düzenleme istiyor

Bildirim yayınlandığından beri,  Ukraynalı vatandaşları tarafından oldukça fazla yorum aldığı görülmüştür. Yapılan yorumların ağırlığı ise ICO konusunda olmuştur. ICO alanında “yaygın sahtekarlık” olduğu düşünüldüğünden, ICO’ların diğer dijital varlıklardan ayrı olarak düzenleme önerisi, yapılan yorumlar arasında  ağırlık kazanmıştır. Aynı zamanda ICO’lar bilindiği gibi kripto piyasasının genel güvensizliği olarak görülüyor.

Mushak, Ukrayna parlamentosunda ICO’lara nasıl davranılacağı konusunda çok fazla fikir birliği bulunmadığını ve aşırı katı tedbirlerin kalkınmayı zorlaştıracağına dair kaygıları olduğunu belirtti.

Mayıs ayında, Ukrayna Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsası Komisyonu (SSMCS), kripto paranın bir finansal araç olarak kabul edilmesini ele alacağını açıkladı ve kripto düzenlemelerinin şu anda ulusal standartlarda olduğu ve uluslararası standartların hâlâ çok uzakta olduğu dile getirildi.

Ocak ayında, Ukrayna Merkez Bankası (NBU), ulusal para birimi olan Grivnası’nın dijital bir versiyonunu “dikkate almayı”, ancak devlet tarafından verilen bir kripto para birimi olmayan, yani bir Blockchain protokolüne dayanmayan bir model olduğunu söyledi.

cointelegraph

Ukrayna Kripto para düzenlemeleri.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin