İlk tweet’ini satışa çıkaran Jack Dorsey, o parayla yapacağı Bitcoin hamlesini açıkladı: En yüksek teklif bir Türk’e ait!
İlk tweet’ini satışa çıkaran Jack Dorsey, o parayla yapacağı Bitcoin hamlesini açıkladı: En yüksek teklif bir Türk’e ait!

Twitter kurucusu ses getirecek bir kripto para patenti aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter kurucusu Jack Dorsey’nin sahibi olduğu ödeme sağlayıcısı Square, sorunsuz kripto para – fiat işlemleri sağlayan yeni bir ağ için patent aldı.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından salı günü verilen patent, farklı varlık türlerine sahip kullanıcıların gerçek zamanlı olarak birbirleriyle işlem yapmalarına izin veren bir ödeme sistemini detaylandırıyor.

Bir tarafın gönderdiği para birimi, karşıya farklı bir para birimi olarak gidebilecek

Square’in başvurusunda şu ifade yer alıyor:

Mevcut teknoloji, birincil tarafın herhangi bir para biriminde ödeme yapmasına izin verirken, ikincil tarafın da herhangi bir para biriminde ödeme yapmasına izin veriyor.

Ağın kendisi, gönderenin ödemesini otomatik olarak alıcı tarafından belirtilen varlığa dönüştürebilecek.

Dosyalamaya göre bu yeni sistem perakende sektörü için özellikle avantajlı olabilir. Birçok kripto para birimi, etkili bir ödeme çözümü haline gelmek için çok değişken ve çok yavaş. Fiyatların hızla değiştiği durumlarda işlenmesi saatler süren bir ödeme yöntemini uygun bir şekilde kabul edebilen trader sayısı oldukça az.

Ancak Square, otomatik değişim ve gerçek zamanlı yerleşimler içeren bir sistemle “engelleri kaldırabileceğini” düşünüyor. Tüketiciler tercih ettikleri varlıklarında ödeme yapabilecekler (örneğin kimliklerini gizli tutmak için bir gizlilik parası kullanarak) ve satıcılar elde etmek istedikleri varlıktaki tam değeri alabilecekler.

Kripto para patenti tüm finans sektörlerine yayılabilir

Patent, sistemin menkul kıymetler, türevler veya krediler dahil olmak üzere diğer varlık sınıflarına destek eklemek için genişletilebileceğini ileri sürüyor.

2018’de Dorsey, BTC‘nin internet için “yerel para birimi” olabileceğine inandığını birçok kez söylemişti ancak diğer kripto para birimleri hakkında pek konuşmadı. Square’in diğer dijital paralar için destek eklemeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda, kripto para birimi ekibinin başkanı geçen yaz ekibin Bitcoin’e odaklandığını, ağ gelişimini ve kitlesel kabulü desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Square ayrıca salı günü yayımlanan bir blog yazısında, cüzdan ve uygulama geliştiricilerinin Bitcoin protokolünün üstünde yeni katman-2 çözümleri oluşturmasını sağlayan bir “Yıldırım Geliştirme Kiti” yayınlayacağını duyurdu.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin