Elon Musk yine Dogecoin güzellemesi yaptı
Elon Musk yine Dogecoin güzellemesi yaptı

Twitter, Elon Musk adına açılan dolandırıcılık hesaplarını kapatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter’da dolaşımda olan kripto para dolandırıcılığı tehdidi, Twitter yönetimini hayal kırıklığına uğratmış gözükmüyor. Sonuç olarak, bu tehdidi engellemek için her gün yeni yöntemler formüle ediliyor. Son zamanlarda kullanıcıların Twitter profillerindeki isimlere ekledikleri ETH / ETC / BTC tarzındaki ifadeler sıklıkla görülüyor. Twitter, kripto para dolandırıcılığı ile mücadele etmek için yeni bir uygulamayı devreye alıyor. Şu andan itibaren onaylanmamış bir hesabınız varsa (bir telefon numarasıyla doğrulanmamışsa) ve adını Elon Musk olarak değiştirirseniz, hesap anında kilitleniyor. Kilitlendikten sonra tekrar erişim kazanmak için bir captcha testini geçmeniz ve hesabınızı bir telefon numarasıyla doğrulamanız gerekiyor.

Yani eğer görünen adınızı Elon Musk olarak ayarlarsanız Twitter, hesabınızı kilitleyebilir.

Twitter sözcüsü açıklıyor

Twitter sözcüsü The Verge’e verdiği demeçte, kripto para dolandırıcılığıyla mücadele etmek için bu son değişiklikten bahsediyor:

Sunduğumuz hizmetlerdeki spam ve kötü amaçlı etkinliklerle mücadele etme konusundaki sürekli çabalarımızın bir parçası olarak, spam kampanyalarıyla yaygın olarak ilişkilendirilen terimleri kullanan hesaplara itiraz etmek için yeni önlemleri test ediyoruz. Bu tespitleri spam içerikli etkinlikteki değişikliklere göre sürekli olarak hassaslaştırıyoruz.

Şirket, benzer önlemlerin başka kamuya mal olmuş global ölçekli başka firmalar için de uygulanıp uygulanmadığı konusunda yorum yapmıyor, ancak diğer popüler kurumların da bu özelliği kullanmasını tamamen mantıklı buluyor çünkü birçok insan da bu tür dolandırıcılıkların hedefi haline geliyor. Örnekler arasında Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Binance CEO’su Changpeng Zhao ve hatta kripto borsalarının resmi hesapları yer alıyor.

Twitter sözcüsü sözlerine devam ediyor:

Şimdiye kadar çok iyi gidiyor. Hesabınızı doğruladıysanız görünen adınızı Elon Musk tutabilirsiniz. Bu seçimin arkasındaki mantık, bu özelliğin Musk’ın kimliğine bürünmeye çalışan botlarla mücadele etmek için tasarlanmış olmasıdır. Temel olarak konuşursak, siz bir insansanız ve bir bot olmamanız durumunda muhtemelen onu taklit etmeye izin verilir. Muhtemelen dedim çünkü Twitter tarafından Elon Musk’ın görünen adıyla yaşamak için doğrulanmış bir hesaba ne kadar izin verileceğini bilmiyorum.

Twitter, kripto para dolandırıcıları ile mücadeleye devam ediyor

Twitter’da hesap açan kripto para dolandırıcıları, Musk’ın ve diğer popüler kişilerin kimliğine bürünerek, Musk’ın resmi hesabından gelen tweet’lerin cevaplarında genellikle dolandırıcılık bağlantılarını tweet atıyor. Çevrimiçi dünyada akıcı olan herkes, farklı kullanıcı adları nedeniyle bu aldatmacaları fark edebilir, ancak internet meraklısı olmayanlar, bu profiller tarafından yansıtılan sahte özgünlüğe kolayca düşebilir. Twitter, bu hesapları Mart ayında kitlesel olarak yasaklamayı denedi, ancak dolandırıcılar, Twitter’ın hesapların yasaklanma hızından çok daha hızlı bir hızda yeni profiller oluşturuyorlar.

Şimdi bu yeni yöntemin, Twitter’da kripto dolandırıcılığı tehdidini engellemede ne kadar etkili olacağını görmek ilginç olacağa benziyor. Tahminimce, botlar hesaplarını doğrulamak için yöntemler buluyor, bu nedenle bu yaklaşımdan çok fazla fayda sağlanmayacaktır. Ama sonucu bekliyor ve izliyoruz.

crypto-news

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin