Türkiye’nin de üyesi olduğu FATF’dan kripto sektörünü olumsuz etkileyecek düzenlemeler
Türkiye’nin de üyesi olduğu FATF’dan kripto sektörünü olumsuz etkileyecek düzenlemeler

Türkiye’nin de üyesi olduğu FATF’dan kripto sektörünü olumsuz etkileyecek düzenlemeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal İşlem Görev Gücü (FATF), Bitcoin ve kripto para birimi sektörü için yeni kurallar getirmeye hazırlanıyor. FATF, üye ülkelerine, ilgili kripto para birimi endüstrisi hakkında kılavuzluk sağlamada yardımcı olmak istiyor. FATF’nin bir sözcüsüne göre, yönetim organının 21 Haziran’da bir not hazırlaması bekleniyor.  FATF’ın üyeleri arasında Türkiye’de yer alıyor.

FATF’dan kripto para sektörünü olumsuz etkileyecek düzenlemeler

FATF üyeleri için kendi finansal endüstrileri ve ekosistemleri için en iyi uygulamaları geliştirme konusunda yardımcı olan bir kurumdur. Son raporlar, bu finansal otoritenin Bitcoin ve kripto para birimi sektörü hakkında bazı kurallar sağlayacak şekilde hazırlık yaptığını gösteriyor. Bloomberg, FATF’ın 21 Haziran’da bir not yayınlayacağını bildirdi.

Amaç, bazı üye ülkelerin kendi yerel kripto para birimi sektörlerinde düzenleyici gözetimi nasıl uygulamaları gerektiği konusunda açıklığa ışık tutmak. FATF’ın kripto paralarla ilgili yeni kuralları, Coinbase ve Kraken gibi kripto borsalarından varlık yöneticisi Fidelity Invesments’a kadar yaklaşık 200 ülkedeki kripto para işletmelerinin 1000 dolar ya da 1000 euro üzerinde işlem yapan tüm kullanıcılar hakkında veri toplamasını gerektirecek.

Eric Turner Messari: “Tavsiyelerinin SEC’den çok daha büyük bir etkisi olabilir.”

FATF sözcüsü Alexandra Wijmenga-Daniel bir e-postada konuya yönelik olarak şunları söyledi:

Yeni kurallar, borsa ve saklama şirketleri ve kripto hedge fonları gibi tokenlerle ve kripto para birimleriyle çalışan işletmeler için geçerli olacak.

Kripto araştırma direktörü Eric Turner Messari Inc. bir e-postada bu yeni FATF düzenlemelerinin Bitcoin sektörüne nasıl etki edeceğini şu sözlerle açıkladı:

Tavsiyelerinin SEC ya da diğer herhangi bir düzenleyicinin bugüne kadar sahip olduğundan çok daha büyük bir etkisi olabilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin