Türk regülatörlerinde önemli Bitcoin ve kripto para kararı
Türk regülatörlerinde önemli Bitcoin ve kripto para kararı

Türkiye’de Bitcoin ile vatandaşlık: Antalya’da evler kripto para ile alıcı buluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’nin uluslararası en büyük emlak firmalarından Antalya Homes, 2018’de dokuz farklı mülk sattığını ve Bitcoin’i ödeme olarak kabul ettiğini açıkladı. Emlak şirketi bu satışları resmi olarak ödemeler için Bitcoin alacağını söyledi.

Antalya kripto ödemelerine izin veriyor

Gayrimenkul şirketi ayrıca beş diğer kripto para birimini kabul ettiklerini belirtti. Bunlar arasında Ethereum, XRP, Bitcoin Cash (BCH), Stellar ve ayrıca Tether bulunur. Firmanın kripto para cinsinden ödemeleri kabul etme kararının sebebi üzerine konuşan Antalya Homes Başkanı Bayram Tekce, kripto para biriminin döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kesinti olmadan daha güvenli bir ödeme seçeneği sunduğunu söyledi.

Ancak, resmi olarak açıklanmadığı için mülk için ne kadar Bitcoin ödendiği açık değildir. Bununla birlikte, ülkedeki çoğu mülkün genellikle en az 30.000 € (34.000 dolar) olduğunu belirtmek önemli olabilir. Buna dayanarak, dokuz mülk için ödenmesi gereken asgari kümülatif tutarın şu anda yaklaşık 306.000 dolar olan 80 Bitcoin olduğu varsayımı yapılabilir.

Antalya Homes, potansiyel müşterileri ve ev sahiplerini, web sitelerinde, Bitcoin ile satın aldığınız mülk için tapunun aynı gün içinde alıcı tarafından alınacağını vaat eden bir web sayfasına sahip olduklarından kripto para birimleri ile ödemeleri teşvik ediyor.

Firma aynı zamanda alıcıların isterlerse mülk alımında bir kısmını kripto para bir kısmını da nakit olarak ödeyebileceklerini söyledi. Ayrıca, Türkiye mülk alımında en az 250.000 dolar harcayan kişilere vatandaşlık veriyor. Yatırım yapan yabancı kişilerin Bitcoin ile ev alırken bu şartı tutturmak için birden fazla ev alıyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *