Türkiye dijital para çıkarıyor.
Türkiye dijital para çıkarıyor.

Türkiye dijital para çıkarıyor! Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal 2021’i işaret etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye dijital para çıkarıyor. TCMB’nin 2021 yılına kadar kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesini entegre etmeye başlayacağı duyuruldu. Açıklama Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal tarafından yapıldı.

Türkiye dijital para çıkarıyor

Merkez Bankası Başkanı Ağbal, parlemento üyelerine, Merkez Bankası’nın önümüzdeki yılın ikinci çeyreğine kadar CBDC projesi üzerinde çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Bu açıklama, Türkiye’yi ulusal dijital para birimi üzerinde çalışmaya başlayan ülkeler arasına yerleştiriyor.

Çoğunlukla “Merkez Bankaları Bankası” olarak bilinen Uluslararası Ödemeler Bankası, halihazırda Türkiye’nin herhangi bir CBDC projesi üzerinde çalıştığına dair bir sicile sahip değil. Merkez, araştırma ve geliştirme amacıyla dijital para biriminde uzmanlaşan uzmanları daha önce işe almıştı.

Pek çok ülke bu alanda çalışmalar yürütüyor

Bu duyuru ile Türkiye dijital para birimini tamamlamak için bir CBDC projesi üzerinde çalışmaya başlayan ülkelerin listesine katılıyor. Çin, Bahamalar, Japonya ve diğerleri gibi ülkeler, ulusal dijital para birimleri üzerinde çalışmaya çoktan başladı.

Türkiye’nin ulusal para birimi 2018’de büyük bir düşüş yaşadıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, benzer bir yinelemeyi önlemeye çalışıyor ve ülke ekonomisini iyileştirme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce talimat vermişti

Bunu yapmak için seçtiği yollardan biri de kuşkusuz dijital bir para birimi ortaya çıkarmak. Resmi Gazete daha önce Cumhurbaşkanı’nın ülkeye 2020’nin sonundan önce dijital para birimi için hazırlıkların tamamlanması için talimatlar verdiğini açıklamıştı.

Yayına göre, CBDC projesi küresel yatırımcıları ülkeye çekebilecek finansal araçlar sunabilecek ve böylece uzun vadede ülke ekonomisini iyileştirebilecek.

Ağbal’ın açıklamalarını dünkü haberimizde ele almıştık. Buradaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin