Türki cumhuriyetlerinden kripto, türki ülkeler, kripto para
Türki cumhuriyetlerinden kripto, türki ülkeler, kripto para

Türki Cumhuriyetlerinden kripto para atağı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türki cumhuriyetlerinden kripto dünyası için adımlar geldi .Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan şimdi kripto dünyasını radarlarına almaya başlıyor.

Bazı doğal avantajlar ve bazı yeni zeki politikalarla, yatırımcıları cezbetmeye ve küresel kripto para ekonomisi alanına entegre olmaya çalışmaktadırlar.

Türki cumhuriyetleri konferansta buluştu

Çin’in madencilik bölgelerinin bir kısmına komşu olan Kırgızistan, kamu sözleşmelerinde kriptolar kullanmak istiyor. Başbakan Sapar Isakov açıklamasını, komşu Kazakistan’ın finans başkenti Almatı’da düzenlenen bir ekonomik forum sırasında yaptı.

Sputnik haberine göre, “Küreselleşme çağındaki dijital gündem” Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan (CIS) ve Avrasya Ekonomi Komisyonundan (EEC) hükümet yetkililerini bir araya getirdi.

Isakov’a göre Kırgızistan, ülkeye dijital dönüşüm getiren bir programın parçası olarak hükümetin finanse ettiği projelerde kripto para ödemeleri yapacak. “Taza Koom”, açık ve şeffaf bir devlet kurmayı, yaşam standartlarını yükseltmeyi ve iş ortamını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu uygulama ile ülke “gelişmekte olan teknolojik mal ve hizmetler” ten yararlanmak istiyor.

Türki cumhuriyetlerinden kripto için açıklamalar geldi

Kırgızistan yetkilileri, hükümet hizmetlerine erişimi artırmak için bir programdan, daha güvenli yollar için trafik kameraları kurmaya yönelik bir kampanyaya kadar, bir dizi projede kripto kullanmayı planlıyor.Hedefin “düzenli ve şeffaf bir toplum” inşa etmek olduğunu iddia ediyor ve Premier şöyle diyor:

Kripto para birimlerini kullanmak yolsuzluğu azaltacaktır. Devlet harcamalarını optimize edip bütçe makbuzlarını artırabileceğiz. Dijital bir toplum olmak istiyoruz!

Isakov’un çalışma ziyaretinde bulunduğu Kazakistan da kripto para dünyasının ilerlemesinin bir parçası olmak istiyor. Orta Asya ülkesinin cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbaev, “küresel doğada olan bir kripto dünyası” başlatmakla ilgilendiğini söyledi.Nazarbaev şunları söyledi:

G-Global olarak anılacak, demokratik ve şeffaf olacaktır. Coinler sadece güven üzerine değil varlıklarla desteklenecek. G-Global dünyayı para savaşları ve kara pazarlamadan kurtarmak için iyi bir adım olacaktır. Ayrıca, esnekliği azaltacaktır.

G-Global İş Portalı, kriptonun geliştirilmesine aktif olarak katılmak, dünyanın dört bir yanından uzmanları birleştiren ve gerçek sektördeki işletmelerin sayısallaştırılmasına yönelik bir platform.

Ucuz Madencilik

Orta Asya bölgesinden bir başka ülke olan Özbekistan’ın, kripto para madenciliği giderleri ile ilgili yakın tarihte çalışma yapan üçüncü ülke oldu. International Business Times’a göre,Özbekistanda 1 Bitcoin kazım maliyeti yaklaşık olarak $1,790

Ucuz maliyet bakımından liderlikte Venezuela (531 $) ardından Trinidad ve Tobago (1,190 $) bulunuyor. Kazakistan ise $2,835 ile bu maliyetlerin çokta gerisinde bulunmuyor. Elektrik oranları ile ilgili veriler devlet kaynakları, kamu hizmetleri şirketleri ve Uluslararası Enerji Ajansı’ndan toplandı.Antminer S7, Antminer S9 ve Avalon 6’dan ortalama enerji tüketimi göz önüne alındı.

Genel olarak, Asya ve Doğu Avrupa’daki ülkeler en ucuz kripto para madenciliğini sunuyor. 1 Bitcoin kazım maliyeti; Ukraynada 1,852 dolara, Belarus’ta ise 2,177 dolara mal oluyor. Çin’deki madencilik 3,172 dolar ile daha pahalı.  Hindistan’ın 3,274 dolar civarı ile Çin’e maliyet bakımından oldukça yakın.  Rus madencilerin ortalama 4.675 USD harcaması gerektiği ortaya çıktı.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin