blockchain
Yakın gelecekte Blockchain teknolojisinden direkt etkilenecek 3 sektör

Türk üniversitesi Boston’da Blockchain merkezi kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Boston’daki yeni nesil ağlar konusunda önemli bir üniversite olan Northeastern Üniversitesi’nde (NEU) bir Blockchain merkezi tanıtımı yaptı. Bilindiği gibi, geçen sene de Türkiye’nin ilk üniversite merkezli Blockchain merkezi BlockchainIST, Bahçeşehir Üniversitesi’nde kurulmuştu.

BAU, Türkiye’de Blockchain adaptasyonu için mücadele ediyor

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) şimdi Boston Northeastern Üniversitesi’nde bir Blockchain birimi açtı. Bu gelişmenin yanı sıra, BAU – NEU Blockchain Laboratory, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Türkiye’de finansman başvurusunda bulunmayı ve böylece Türkiye’nin Blockchain sektörüne katılımını ve sektördeki uzmanları kendine çekmeyi amaçlıyor.

BAU Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, iş birliği üzerine yaptığı açıklamada, Blockchain ile ilgili yüksek lisans ve doktora eğitim programlarına Türkiye İhracatçılar birliği ile işbirliği içinde başlamak istediğini söyledi.

Yeni açılan birimde yoğun bir sekiz ay geçirdiklerini belirten BAU’nun BlockchainIST Center’ın müdürü Bora Erdamar, Blockchain inovasyonunun, genel olarak anlaşmazlıkları giderecek güven ortamını oluşturabileceğine inanıyor:

Blockchain, ürünlerimizi ve çalışanlarımızın bilgilerini güvenli bir ortamda tutmamız gereken lojistikten ticarete, eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma kadar tüm sektörleri doğrudan değiştirecek.

Blockchain teknolojisi eğitim sektöründe de hızla ilerliyor

Blockchain teknolojisi eğitim alanında hızla ilerlemeye devam ediyor. Son zamanlarda, iki Güney Koreli eğitim kurumu olan Yonsei Üniversitesi ve Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kendi kripto paralarına sahip bir Blockchain Kampüsü oluşturmak için ortaklık kurdu. Böyle bir çalışmanın amacı ise öğrenci merkezli bir girişimde her gün kripto para kullanımının artmasını sağlamak.

Şubat ayında, Hint İdare Enstitüsü (IIM) Kalküta ve koçluk platformu TalentSpirit, toplu olarak gelişmiş bir Fintech ve Blockchain teknolojisi programı sunmaya başladı. Programın, katılımcılara finansal teknolojideki ilerlemenin yanı sıra bankacılık ve finansal ekosistemler üzerindeki muhtemel etkisini öğretmek isteyen yönetim ve finans uzmanlarını hedef aldığı iddia ediliyor.

cointrust

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin